Λουιζιάνα: Ψηφίστηκε ο χειρουργικός ευνουχισμός για σεξουαλικά εγκλήματα εις βάρος παιδιών

Ιστορική απόφαση για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών 

Λουιζιάνα: Ψηφίστηκε ο χειρουργικός ευνουχισμός για σεξουαλικά εγκλήματα εις βάρος παιδιών
1'

Οι δικαστές στη Λουιζιάνα θα μπορούσαν να διατάξουν άτομα που έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα κατά παιδιών να υποβληθούν σε χειρουργικό ευνουχισμό σύμφωνα με νομοσχέδιο που οι πολιτειακοί νομοθέτες ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τους New York Times, ενώ η Λουιζιάνα και μερικές άλλες πολιτείες, όπως η Καλιφόρνια, το Τέξας και η Φλόριντα, επιτρέπουν εδώ και καιρό τον χημικό ευνουχισμό, η δυνατότητα τιμωρίας των σεξουαλικών παραβατών μέσω χειρουργικού ευνουχισμού -που είναι πολύ πιο παρεμβατικός- φαίνεται να είναι η πρώτη πολιτεία στη χώρα, σύμφωνα με την Εθνική Διάσκεψη Πολιτειακών Νομοθετικών Οργανώσεων και ομάδες υπεράσπισης των κρατουμένων.

Το νομοσχέδιο αναμένει τώρα την υπογραφή του κυβερνήτη Τζεφ Λάντρι, ενός Ρεπουμπλικάνου που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο υποσχόμενος μια σκληρή προσέγγιση κατά του εγκλήματος. Και ενώ το νομοσχέδιο πέρασε εύκολα από το Νομοθετικό Σώμα στο οποίο κυριαρχούν οι Ρεπουμπλικανοί, ήταν μια Δημοκρατική από το Μπατόν Ρουζ, η γερουσιαστής Ρετζίνα Μπάροου, η οποία εισήγαγε το μέτρο.

Το νομοσχέδιο επιτρέπει να διατάσσεται η διαδικασία είτε για άνδρες είτε για γυναίκες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή