O γάμος της χρονιάς: Παντρεύεται ο πιο περιζήτητος εργένης της Βρετανίας - Οι σχέσεις με το παλάτι

Ο πιο περιζήτητος εργένης της Βρετανίας είναι πλέον εκτός αγοράς: ο Δούκας του Γουέστμινστερ παντρεύεται την εκλεκτή της καρδιάς του, Ολίβια Χένσον. Η αμύθητη περιουσία και οι σχέσεις του με το Μπάκιγχαμ

O πιο περιζήτητος εργένης της Βρετανίας παντρεύεται
O πιο περιζήτητος εργένης της Βρετανίας παντρεύεται
7'

Ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ θα χάσει τον ανεπίσημο τίτλο του, ως «ο πιο περιζήτητος εργένης της Βρετανίας», καθώς παντρεύεται σήμερα(7/6) την Ολίβια Χένσον. Ο Χιου Γκρόσβενορ, 33 ετών, ο οποίος κατέλαβε την 14η θέση στη λίστα των πλουσίων των Sunday Times του 2024 με εκτιμώμενη περιουσία 10,1 δισεκατομμυρίων λιρών, θα κάνει τη δεσποινίδα Χένσον δούκισσα όταν την παντρευτεί στον καθεδρικό ναό του Τσέστερ.

Το ζευγάρι που κράτησε τη σχέση του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μαζί μόλις τον περασμένο μήνα, αλλά ο γάμος τους χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο διάσημα κοινωνικά γεγονότα της χρονιάς.

Η 31χρονη μέλλουσα νύφη ήταν με τον δούκα για δύο χρόνια όταν το ζευγάρι ανακοίνωσε τον αρραβώνα του τον Απρίλιο του 2023. Όπως και ο αρραβωνιαστικός της, η δις Χένσον μένει σε μεγάλο βαθμό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι είναι ανώτερη υπεύθυνη στο Belazu, μια εταιρεία ηθικών τροφίμων με έδρα το Λονδίνο, και τη σύστησαν στο δούκα κοινοί τους φίλοι. Σπούδασε στο Marlborough College -όπως και η Κέιτ Μίντλετον, Πριγκίπισσα της Ουαλίας και η αδερφή της Πίπα.

«Ο πιο περιζήτητος εργένης της Βρετανίας»

Ο δούκας έγινε αμέσως δισεκατομμυριούχος όταν κληρονόμησε τον τίτλο του και τον έλεγχο του ιστορικού Grosvenor Estate σε ηλικία 25 ετών μετά τον θάνατο του πατέρα του από καρδιακή προσβολή το 2016. Ως μέρος της εκτιμώμενης περιουσίας των 10 δισεκατομμυρίων λιρών, ο δούκας, γνωστός στο παρελθόν με τον τιμητικό του τίτλο Earl Grosvenor, κληρονόμησε επίσης το Eaton Hall στο Cheshire - το σπίτι της οικογένειας Grosvenor από τον 15ο αιώνα.

Εκεί τραβήχτηκε πέρυσι η ιδιαίτερα φωτογραφία του αρραβώνα του με τη δεσποινίδα Χένσον. Ο δούκας, πρώην φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Newcastle, είναι ένα από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας: Έχει δύο μεγαλύτερες αδερφές, τη Lady Tamara και τη Lady Edwina, και μια μικρότερη αδερφή τη Lady Viola.

Στη βάφτιση του πρίγκιπα Τζορτζ

Κληρονόμησε την περιουσία του πατέρα του, παρόλο που δεν ήταν ο μεγαλύτερος από αυτούς, καθώς οι νόμιμοι άρρενες κληρονόμοι έχουν προτεραιότητα έναντι των μεγαλύτερων αδελφών τους όταν πρόκειται να κληρονομήσουν μια περιουσία

H εταιρεία ακινήτων που κληρονόμησε, η Grosvenor Group, κατέχει περίπου 300 στρέμματα γης στο Mayfair και την Belgravia στο κεντρικό Λονδίνο, καθώς και σημαντικά κτήρια στο κέντρο της πόλης, όπως το εμπορικό κέντρο ONE του Λίβερπουλ και ακίνητα στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος ονομάστηκε ευρέως ως ο πιο περιζήτητος εργένης της Βρετανίας αφού κληρονόμησε την περιουσία, είναι πρόεδρος τόσο του Grosvenor Trustees όσο και του Westminster Foundation, τα οποία εκπροσωπούν τα φιλανθρωπικά συμφέροντά του ομίλου.

Όταν κάνει περιστασιακά πρωτοσέλιδα, συνήθως οφείλεται στον φιλανθρωπικό του ρόλο. Αυτό συνέβη το 2020 όταν δώρισε εκατομμύρια στην εθνική προσπάθεια κατά της πανδημίας.

Ο γάμος της χρονιάς;

Παρά το χαμηλό προφίλ του ζεύγους, ο γάμος με τους 400 καλεσμένους δεν θα είναι η πρώτη πολυτελής εκδήλωση που έχει διοργανώσει ο δούκας. Το 21ο πάρτι γενεθλίων του για 800 καλεσμένους στο Eaton Hall το 2012 φέρεται να κόστισε 5 εκατομμύρια λίρες.

Ο κωμικός Michael McIntyre και το hip hop duo Rizzle Kicks διασκέδασαν τους καλεσμένους ενώ ο πρίγκιπας Χάρι ήταν μεταξύ των θαμώνων στην εκδήλωση. Μιλώντας για τα σχέδια του γάμου του, ο δούκας είπε με χιούμορ στο Town & Country Magazine κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στον καθεδρικό ναό του Τσέστερ: «Νομίζω ότι την επόμενη φορά που θα είμαστε εδώ θα είναι λίγο πιο τρομακτικό».

Πρόσθεσε ότι ήταν «απίστευτα ενθουσιασμένος». «Επίσης, ήθελα απλώς να καταστήσω πολύ σαφές πόσο απίστευτα εξυπηρετικοί υπήρξαν οι άνθρωποι, πόσο υποστηρικτικοί ήταν μέχρι τώρα,κάτι για το οποίο είμαι απίστευτα ευγνώμων», είπε στο δημοσίευμα. «Επειδή συνειδητοποιώ ότι θα είναι μεγάλο γεγονός για την πόλη. Θα είναι σίγουρα ένα τεράστιο πράγμα για εμάς, οπότε είμαστε πραγματικά ευγνώμονες για όλη τη βοήθεια»

Σχετικά με τη διοργάνωση του γάμου στο Τσέστερ, η μέλλουσα σύζυγός του πρόσθεσε: «Είναι προφανώς ένα μέρος όπου θα ζούμε, όπου θα χτίζουμε τη ζωή μας μαζί». Το ζευγάρι αυτή τη στιγμή ζει στο Λονδίνο και «μεταβαίνει σιγά-σιγά» στο Τσέστερ, όπου σκοπεύουν να «ριζώσει», πρόσθεσε, λέγοντας ότι ήταν μια «πραγματικά εύκολη απόφαση» να γίνει ο γάμος εκεί.

Λίγο μετά την ανακοίνωση του αρραβώνα τους πέρυσι, ένας εκπρόσωπος του ζευγαριού είπε: «Το ζευγάρι επέλεξε τον καθεδρικό ναό τόσο για την ομορφιά του όσο και για τη μακροχρόνια σχέση του με την οικογένεια Γκρόσβενορ, συμπεριλαμβανομένου του δούκα προσωπικά.

Σχέσεις με τη βασιλική οικογένεια

Οι Grosvenor ήταν αριστοκράτες για αιώνες, καθώς άρχισαν να χτίζουν την αυτοκρατορία τους στο Λονδίνο το 1600. Ο πρόγονος του Hugh Grosvenor, Hugh Lupus Grosvenor, έγινε ο πρώτος δούκας του Westminster από τη βασίλισσα Victoria το 1874. Ο σημερινός κάτοχος του τίτλου είναι ο έβδομος δούκας του Westminster.

Ωστόσο, η σύγχρονη σχέση της οικογένειας Γκρόσβενορ με τα βασιλικά μέλη ξεπερνά τους τίτλους. Ο αείμνηστος πατέρας του δούκα Gerald Grosvenor ήταν στενός φίλος του βασιλιά Καρόλου πριν από το θάνατό του το 2016. Ήταν τόσο δεμένοι που ο Gerald Grosvenor έκανε τον βασιλιά νονό του γιου του, Χιού όταν γεννήθηκε το 1991.

Τώρα ο δούκας είναι ο ίδιος νονός του μεγαλύτερου παιδιού του πρίγκιπα Ουίλιαμ, του πρίγκιπα Τζορτζ, και του γιου του πρίγκιπα Χάρι, Πρίγκιπα Άρτσι. Λέγεται ότι διατήρησε σχέσεις και με τα δύο αδέρφια όλα αυτά τα χρόνια, αλλά έχει αναφερθεί ότι ο πρίγκιπας Χάρι δεν θα παρευρεθεί στον γάμο του δούκα.

Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος και η σύζυγός του Μέγκαν δεν ήταν στη λίστα των καλεσμένων, προσθέτοντας ότι ο δούκας ανησυχούσε ότι η παρουσία τους θα αφαιρούσε τη λάμψη από τον ίδιο τον γάμο λόγω της συνεχιζόμενης ρήξης τους με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια.

Άλλες αναφορές τονίζουν ότι ο Χάρι και η Μέγκαν έλαβαν πρόσκληση, αλλά αποφάσισαν να αρνηθούν για να μην προκαλέσουν οποιαδήποτε αμηχανία. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, από την άλλη, φέρεται να είναι κoυμπάρος στον γάμο, όπως και η λαίδη Ταμάρα. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας είναι απίθανο να παραστεί καθώς συνεχίζει να υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο.

Πληροφορίες τέλος λένε οτι τουλάχιστον ένα από τα παιδιά του Πρίγκιπα της Ουαλίας θα μπορούσε επίσης να συμμετάσχει στον γάμο.

Ο βασιλιάς και η βασίλισσα αναμένεται να χάσουν τον γάμο, όπως είχαν κάνει και με την αδερφή του δούκα Lady Tamara το 2004. Είχε αναφερθεί ευρέως εκείνη την εποχή ότι ο Βασιλιάς είχε αρνηθεί τις προσκλήσεις τους αφού έμαθε ότι θα έπρεπε να καθίσει χωριστά από την Καμίλα, με αυτόν στην πρώτη σειρά και πολλές σειρές πίσω και στην άλλη πλευρά του διαδρόμου.

Αυτό φέρεται να οφείλεται στο βασιλικό πρωτόκολλο επειδή το ζευγάρι δεν ήταν παντρεμένο εκείνη την εποχή. Ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα ήταν επίσης χθες στη Γαλλία για τους εορτασμούς της Ημέρας D. Ο βασιλιάς Κάρολος έχει μειώσει τις δημόσιες εμφανίσεις του από τότε που άρχισε να υποβάλλεται σε θεραπεία για μια άγνωστη μορφή καρκίνου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή