Χιλιάδες ανθρώπινα λείψανα βρέθηκαν σε φάρμα - Ύποπτος για κατά συρροή δολοφονίες ο ιδιοκτήτης

Περισσότερα από 10.000 ανθρώπινα λείψανα ταυτοποιούνται μετά την ανεύρεσή τους σε φάρμα ύποπτου κατά συρροή δολοφόνου
Χιλιάδες ανθρώπινα λείψανα βρέθηκαν σε φάρμα - Ύποπτος για κατά συρροή δολοφονίες ο ιδιοκτήτης
3'

Οι αρχές στην Ιντιάνα εργάζονται για την ταυτοποίηση περισσότερων από 10.000 λειψάνων που βρέθηκαν σε ένα κτήμα που ανήκε σε έναν ύποπτο για κατά συρροή δολοφόνο.

Ο ιατροδικαστής της κομητείας Χάμιλτον, Τζεφ Τζέλισον, ανακοίνωσε την τελευταία ταυτοποίηση στην υπόθεση αυτήν την εβδομάδα, δεκαετίες αφότου οι αρχές άρχισαν για πρώτη φορά να ανακτούν ανθρώπινα οστά από τη φάρμα Fox Hollow των 18 στρεμμάτων στο Γουέστφιλντ.

Οι πρώτες ανακαλύψεις έγιναν το 1996, αφού ο επιτυχημένος επιχειρηματίας και πατέρας τριών παιδιών, Herb Baumeister, μετακόμισε στο κτήμα με την οικογένειά του το 1988. Τα επόμενα χρόνια, ο Baumeister πιστεύεται ότι προσέλκυε νεαρούς άνδρες στο σπίτι και τους δολοφονούσε.

Το 1994, ο 15χρονος γιος του Baumeister ανακάλυψε ένα ανθρώπινο κρανίο στο δάσος πίσω από το σπίτι, την ίδια περίπου εποχή που η αστυνομία άρχισε να αναζητά έναν κατά συρροή δολοφόνο που είχε ως στόχο ομοφυλόφιλους άνδρες.

Τι ανέφερε η σύζυγός του

Η σύζυγος του Baumeister, Julie, ζήτησε εξηγήσεις από τον σύζυγό της σχετικά με το εύρημα και εκείνος αρχικά ισχυρίστηκε ότι πρέπει να είχε μείνει από το ιατρείο του πατέρα του, σύμφωνα με τους ντετέκτιβ.

Ωστόσο, αφού κατέθεσε αίτηση διαζυγίου το 1996, η Julie έβαλε την αστυνομία να ψάξει το ακίνητο και ανακάλυψε ένα κρανίο, δόντια και άλλα θραύσματα οστών, οδηγώντας τελικά στην ανακάλυψη περισσότερων από 10.000 «καμένων και θρυμματισμένων» θραυσμάτων ή κομματιών οστών που ανήκαν σε θύματα.

Η αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Baumeister, αλλά αυτός διέφυγε στο Οντάριο και αυτοκτόνησε πριν του απαγγελθούν κατηγορίες.

Τουλάχιστον 25 θύματα

Η αστυνομία πιστεύει ότι τα λείψανα που βρέθηκαν στο αγρόκτημα αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον 25 θύματα. Το τελευταίο θύμα που ταυτοποιήθηκε είναι ο Jeffrey A. Jones, ο οποίος είχε δηλωθεί ως αγνοούμενος το 1993. Η ταυτοποίησή του έγινε καθώς η βελτιωμένη τεχνολογία DNA προκάλεσε νέες προσπάθειες για την ταυτοποίηση περισσότερων θυμάτων.

Η προσπάθεια προέρχεται από τη συνεργασία μεταξύ του FBI, του εργαστηρίου της πολιτειακής αστυνομίας της Ιντιάνα, της Δρ Krista Latham του τμήματος Βιολογίας και Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου της Ινδιανάπολης και εμπειρογνωμόνων DNA από το εργαστήριο Othram Lab με έδρα το Τέξας. Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει συνολικά τρεις ταυτοποιήσεις τους τελευταίους έξι μήνες, ενώ άλλα τέσσερα προφίλ DNA έχουν σταλεί στο FBI με την ελπίδα να ταυτοποιηθούν.

Ο Άλεν Λίβινγκστον, ο οποίος εξαφανίστηκε τον Αύγουστο του 1993, και ο Μανουέλ Ρεσέντεζ, ο οποίος εξαφανίστηκε το 1996, ταυτοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο αντίστοιχα.

Τι ανέφερε ο ιατροδικαστής

Ο ιατροδικαστής της κομητείας Χάμιλτον Τζεφ Τζέλισον σχολίασε: «Επειδή πολλά από τα λείψανα βρέθηκαν καμένα και θρυμματισμένα, αυτή η έρευνα είναι εξαιρετικά δύσκολη- ωστόσο, η ομάδα των αστυνομικών αρχών και των ειδικών της σήμανσης που εργάζονται στην υπόθεση παραμένει αφοσιωμένη».

Η αστυνομία της Ιντιάνα και το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας Χάμιλτον παροτρύνουν όποιον γνωρίζει κάποιον αγνοούμενο από εκείνη την περίοδο να επικοινωνήσει με το γραφείο του ιατροδικαστή.

Η σορός ενός άνδρα που εξαφανίστηκε τη δεκαετία του 1990 βρέθηκε στην ιδιοκτησία ενός ύποπτου για κατά συρροή δολοφόνου.

Ο Άλεν Λίβινγκστον ήταν 27 ετών όταν εξαφανίστηκε το 1993. Η σορός του ήταν ανάμεσα σε περίπου 10.000 θραύσματα που βρέθηκαν από την αστυνομία σε ένα αγρόκτημα που ανήκε στο παρελθόν στον Herbert Baumeister, έναν ύποπτο για κατά συρροή δολοφόνο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή