Δανία: Η Πρωθυπουργός δέχθηκε επίθεση, συνελήφθη ο δράστης

Δεν έχει γίνει γνωστό αν η Πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρκισεν, τραυματίσθηκε από τον δράστη, ο οποίος συνελήφθη.

Δανία: Η Πρωθυπουργός δέχθηκε επίθεση, συνελήφθη ο δράστης
AP.
1'

Η Πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρκισεν, είναι σοκαρισμένη μετά την επίθεση που δέχθηκε από άνδρα ο οποίος τη χτύπησε σήμερα (07/06) στο κέντρο της Κοπεγχάγης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ritzau, επικαλούμενο την αστυνομία και το πολιτικό της γραφείο.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν η Φρεντέρκισεν τραυματίσθηκε από τον δράστη. Ο άνδρας συνελήφθη μετά το περιστατικό.

Η επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Σουηδίας και πρώην Πρωθυπουργός, Μαγκνταλένα Άντερσον, χαρακτήρισε ως «φρικτή» την είδηση ​της επίθεσης εις βάρος της Πρωθυπουργού της Δανίας. «Το γεγονός ότι ένας αρχηγός κυβέρνησης δέχεται επίθεση δύο ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, αποτελεί επίθεση στην ανοιχτή και ελεύθερη κοινωνία μας», έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα.

Η Πρωθυπουργός της Λετονίας, Εβίκα Σιλίνια, σημείωσε πως είναι «βαθιά συγκλονισμένη από την εξωφρενική επίθεση στη συνάδελφο και φίλη μου, Πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρκισεν», σε μήνυμα στα κοινωνικά δίκτυα. «Όλες μας οι σκέψεις είναι μαζί σας και τους αγαπημένους σας. Σας εύχομαι ταχεία ανάρρωση», προσέθεσε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή