Φουκουσίμα: Ανατριχιαστικές εικόνες από τον πυρηνικό σταθμό - «Πάγωσε» ο χρόνος

Απόκοσμες εικόνες από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα  - Βιβλία πεταμένα στο πάτωμα, ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, ανέγγιχτος αντιδραστήρας και η ερημωμένη αίθουσα με το καντράν ελέγχου
Φουκουσίμα: Ανατριχιαστικές εικόνες από τον πυρηνικό σταθμό - «Πάγωσε» ο χρόνος
Πηγή: ExploreMore
2'

Απόκοσμες εικόνες μέσα από την «κόκκινη ζώνη» του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, μετά τον φονικό σεισμό τον Μάρτιο του 2011.

Η στοιχειωμένη ημερομηνία, γραμμένη σε λευκούς πίνακες, χρησιμεύει ως ανατριχιαστική υπενθύμιση της μοιραίας ημέρας του πιο ισχυρού σεισμού που έπληξε την ανατολική ακτή της χώρας. Ο σεισμός των 9,0 Ρίχτερ ήταν τόσο δυνατός, που μετατόπισε τη Γη από τον άξονά της προκαλώντας ένα τσουνάμι εξαιτίας του οποίου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 18.000 άνθρωποι, ενώ από τον χάρτη «εξαφανίστηκαν» ολόκληρες περιοχές.

Πηγή: ExploreMore

Στον πυρηνικό σταθμό Fukushima Daiichi, το γιγάντιο κύμα πλημμύρισε τους αντιδραστήρες προκαλώντας μεγάλη καταστροφή, καθώς η ακτινοβολία ξεχύθηκε αναγκάζοντας περισσότερους από 150.000 ανθρώπους να απομακρυνθούν.

Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν επιστρέψει στην περιοχή, ωστόσο πρόσφατα μια ομάδα εξερευνητών από το ExploreMore με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο βρέθηκε στο σημείο και απαθανάτισε διάφορες τρομακτικές εικόνες.

Σε ένα βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι τους στο YouTube φαίνονται οι εξερευνητές καθώς εισέρχονται στην απαγορευμένη ζώνη που έχει «χαθεί». Τα αποκαλυπτικά πλάνα δείχνουν σειρές εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων αλλά και ένα πυροσβεστικό όχημα που φέρεται να είναι άχρηστο επειδή τα επίπεδα ακτινοβολίας στο μέταλλό τους τα έχουν καταστήσει ακατάλληλα για τον σκοπό τους.

Πηγή: ExploreMore

Κατά την είσοδό του στην εγκατάσταση, ένας από τους εξερευνητές δείχνει μια συλλογή από ομπρέλες καλυμμένες με σκόνη που έχουν αφεθεί στην είσοδο του χώρου. Στη συνέχεια, εμφανίζονται γύρω από ένα δωμάτιο ελέγχου με εκατοντάδες κουμπιά και καντράν. Για «διακόπτη θανάτου» κάνει λόγο η ομάδα των ερευνητών.

Πηγή: ExploreMore

Ένας ερευνητής αναφέρει πως «υπάρχει ένας αντιδραστήρας ακριβώς μπροστά στην είσοδο. Μοιάζει ακριβώς με τον αντιδραστήρα του Τσερνομπίλ. Αυτό το μέρος είναι απολύτως εξωπραγματικό και είμαστε πολύ τυχεροί που το εξερευνούμε».

Πηγή: ExploreMore

Μέσα στο κτίριο υπάρχουν δεκάδες αίθουσες διδασκαλίας, εξοπλισμός εκπαίδευσης και οθόνες, βιβλία πεταμένα σ’ ολόκληρο πάτωμα - πιθανώς από τη δύναμη του σεισμού.

Πηγή: ExploreMore

Στο τέλος του βίντεο διάρκειας 25 λεπτών, ένας από τους εξερευνητές κάνει λόγο για «άρρωστη εξερεύνηση».

«Όταν φύγαμε, το σημείο ήταν κατάμαυρο. Είχαν περάσει περίπου τρεις ώρες και μπορούσαμε να δούμε κόκκινους φάρους που αναβοσβήνουν δίπλα στο αυτοκίνητό μας.

«Η εξερεύνηση είχε μεγάλη συναισθηματική βαρύτητα, καθώς μπορούσαμε να δούμε ότι έπρεπε ο κόσμος κυριολεκτικά έπρεπε να αφήσει τα πάντα πίσω του και να ξεκινήσει μια ζωή κάπου αλλού».

*Με πληροφορίες από Daily Star

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή