Πόλεμος Ισραήλ: Μετά από οκτώ μήνες ομηρίας η Νόα Αργκαμάνι αγκαλιάζει την καρκινοπαθή μητέρα της

Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι δραματικές εικόνες της απαγωγής της με μοτοσικλέτα, με την 26χρονη να εκλιπαρεί για τη ζωή της έκαναν τον γύρο του κόσμου
Πόλεμος Ισραήλ: Μετά από οκτώ μήνες ομηρίας η Νόα Αργκαμάνι αγκαλιάζει την καρκινοπαθή μητέρα της
2'

Μετά από οκτώ μήνες ομηρίας στη Λωρίδα της Γάζας, και λίγες ώρες μετά την περιπετειώδη διάσωσή της η Νόα Αργκαμάνι έσπευσε σε νοσοκομείο του Τελ Αβίβ για να βρεθεί στο πλευρό της μητέρα της, η οποία είναι καρκινοπαθής τελικού σταδίου.

Το πρόσωπο της Αργκαμάνι είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα μεταξύ των αιχμαλώτων που απήχθησαν από μαχητές της Χαμάς κατά την αιματηρή επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Οι δραματικές εικόνες της απαγωγής της με μοτοσικλέτα, με την 26χρονη να εκλιπαρεί για τη ζωή της, προσπαθώντας απεγνωσμένα να αγγίξει τον σύντροφό της που ακολουθούσε σε μικρή απόσταση, έκαναν τον γύρο του κόσμου. Ο 30χρονος Αβινατάν Ορ παραμένει αιχμάλωτος της Χαμάς.


Η Νόα Αργκαμάνι διασώθηκε χθες Σάββατο μαζί με άλλους τρεις ομήρους, κατά την έφοδο ισραηλινών κομάντος σε πολυκατοικία στο κέντρο της Γάζας.

Περισσότεροι από 360 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την αιματοχυσία που προκάλεσαν ένοπλοι στο μουσικό φεστιβάλ Nova, ενώ άλλοι 40 απήχθησαν από μαχητές της Χαμάς, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή