Ευρωεκλογές 2024: Γιατί αυτές οι κάλπες θα μπορούσαν να επηρεάσουν το μέλλον της ΕΕ

Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών θα εμφανιστούν σε μια γιγαντοοθόνηπου έχει στηθεί στο ημικύκλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου θα καθίσουν οι 720 νέοι βουλευτές της ΕΕ
Κρίσιμες οι κάλπες στην ΕΕ
ΑΡ
1'

Το υπερσυντηρητικό «Κόμμα Ελευθερίας» της Αυστρίας βρίσκεται ήδη σε τροχιά νίκης, σύμφωνα με μια πρόβλεψη με βάση τα exit poll. Αυτό θα μπορούσε να επαναληφθεί σε πολλές άλλες χώρες της ΕΕ, με τους πράσινους και τους φιλελεύθερους να πληρώνουν σε μεγάλο βαθμό το τίμημα.

Οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας προειδοποίησαν πριν από αυτή την ψηφοφορία ότι το ίδιο το μέλλον της Ευρώπης κρίνεται στις κάλπες.

Η πρόβλεψη αυτή ακούγεται δραματική, αλλά η μορφή αυτού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα επηρεάσει τη συνέχεια της Ευρώπης. Και αυτό θα είναι ένα κοινοβούλιο που θα μας οδηγήσει σχεδόν στο 2030.

Εξακολουθούν να λαμβάνονται μεγάλες αποφάσεις για τη διεύρυνση, την ενοποίηση της ευρωπαϊκής ενέργειας, τη ρύθμιση του κλίματος, το μέγεθος του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού και φυσικά την απάντηση της Ευρώπης στον πόλεμο που συνεχίζεται στην Ουκρανία.