Φλόριντα: Απίστευτα πλάνα δείχνουν ελεύθερο σκοπευτή να πυροβολεί ληστή τράπεζας

Το σκηνικό εκτυλίχθηκε στις 6 φεβρουαρίου όταν ένας 36χρονος αποπειράθηκε να ληστέψει ένα υποκατάστημα της Fort Myers Bank of America παίρνοντας δύο ομήρους μέσα σε γραφείο της τράπεζας.
2'

Βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία της Φλόριντα καταγράφει την απίστευτη στιγμή που ένας ελεύθερος σκοπευτής πυροβολεί έναν ληστή τράπεζας με την σφαίρα να περνάει μέσα από έναν επιτραπέζιο υπολογιστή και μεταξύ δύο ομήρων πριν τραυματίσει θανάσιμα τον ύποπτο.

Το σκηνικό εκτυλίχθηκε στις 6 φεβρουαρίου όταν ένας 36χρονος αποπειράθηκε να ληστέψει ένα υποκατάστημα της Fort Myers Bank of America παίρνοντας δύο ομήρους μέσα σε γραφείο της τράπεζας.

Ο ύποπτος είχε πει στους αστυνομικούς ότι είχε επάνω του βόμβα και κρύφτηκε πίσω από τους ομήρους, χρησιμοποιώντας τους ως ανθρώπινη ασπίδα, ενώ ένας διαπραγματευτής προσπαθούσε να τον πείσει να παραδοθεί.

Ο ληστής ξαφνικά έκανε κεφαλοκλείδωμα σε μία από τους ομήρους και κρατώντας ένα μαχαίρι στον λαιμό της προκαλούσε τους αστυνομικούς να λάβουν δράση.

Το υλικό από το σημείο δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Lee και δείχνει αστυνομικούς της ομάδας Αποκατάστασης της Τάξης (S.W.A.T) έξω από την τράπεζα, όταν ένας ελεύθερος σκοπευτής ακουμπούσε το τουφέκι του στον ώμο άλλου αστυνομικού. Ο σκοπευτής σημάδευσε τον ύποπτο, του οποίου το κεφάλι φαινόταν ελάχιστα πάνω από μία οθόνη υπολογιστή μέσα στο δωμάτιο.

«Συνέχισε να μου μιλάς, συνέχισε να μου μιλάς, θέλω να ξέρω τι σκέφτεσαι αυτή τη στιγμή», ακούγεται να λέει ο διαπραγματευτής.

Λίγο αργότερα ο ελεύθερος σκοπευτής τράβηξε τη σκανδάλη και ακούστηκε πυροβολισμός.

Μέσα στο γραφείο της τράπεζας, η σφαίρα κατάφερε να τρυπήσει την οθόνη ενός υπολογιστή, αφήνοντας μία τρύπα, πριν χτυπήσει τον ληστή, ο οποίος ήταν κρυμμένος μεταξύ των ομήρων.

Το βίντεο δείχνει τον ύποπτο να καταρρέει στο πάτωμα, ενώ οι όμηροι ψάχνουν να καλυφθούν σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί μπήκαν μέσα στο γραφείο και πέταξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης, καθώς έλεγχαν ότι ο ύποπτος ήταν εξουδετερωμένος και οι όμηροι ασφαλείς.

«Θέσεις βολής όπως αυτές γίνονται αντικείμενο εκπαίδευσης συχνά για ελεύθερους σκοπευτές για κρίσιμα περιστατικά όπως αυτά», εξήγησε εκπρόσωπος της αστυνομίας περιγράφοντας την βολή του σκοπευτή.

«Εξαιτίας της περιορισμένης έκθεσης του υπόπτου ο σκοπευτής τράβηξε μια προσχεδιασμένη και εσκεμμένη βολή μέσω μίας οθόνης υπολογιστή, χτυπώντας τον ύποπτο στο κέντρο του μετώπου, σκοτώνοντας τον ακαριαία», πρόσθεσε.

«Το να πυροβολεί μέσω εμποδίων είναι μία δεξιότητα στην οποία εκπαιδεύονται και εξασκούνται συχνά οι ελεύθεροι σκοπευτές της μονάδας ειδικών επιχειρήσεων της αστυνομίας της κομητείας», ανέφερε και κατέληξε λέγοντας: «Η σφαίρα .308 που χρησιμοποιήθηκε επιλέχθηκε ειδικά λόγω της γνωστής βαλιστικής αξιοπιστίας της να περνάει μέσα από εμπόδια».