Ο βασιλιάς Κάρολος παρουσίασε τα νέα χρώματα της ιρλανδικής φρουράς λίγο πριν το Trooping the Colour

Το επόμενο Σάββατο 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρέλαση των γενεθλίων του βασιλιά, Trooping the Colour
Ο βασιλιάς Κάρολος παρουσίασε τα νέα χρώματα της ιρλανδικής φρουράς λίγο πριν το Trooping the Colour
AP
2'

Ο βασιλιάς Κάρολος παρουσίασε τα νέα χρώματα στην Ιρλανδική Φρουρά, το τάγμα, του οποίου συνταγματάρχης έγινε πέρυσι η πριγκίπισσα της Ουαλίας. Ο μονάρχης επιθεώρησε τους φρουρούς και τους αξιωματικούς στην παρέλαση στο Κάστρο του Ουίνδσορ πριν ο Ιερέας καθαγιάσει τα χρώματα με μία ευλογία. Τα νέα χρώματα θα είναι και αυτά που θα παρουσιαστούν στο Trooping the Colour, την επίσημη παρέλαση των γενεθλίων του βασιλιά, το Σάββατο 15 Ιουνίου, στο Λονδίνο στο Horse Guards Parade.

Ο Κάρολος, Συνταγματάρχης των επτά ταγμάτων της Φρουράς της Οικιακής Μεραρχίας θα επιθεωρήσει τους στρατιώτες στην παρέλαση από μία άμαξα και όχι με άλογο. Ο 75χρονος επέστρεψε πρόσφατα στα δημόσια καθήκοντά του, ενώ εξακολουθεί να υποβάλλεται σε θεραπεία για μία άγνωστη μορφή καρκίνου με την οποία διαγνώστηκε.

AP

Όπως γράφει η Daily Mail, ο Κάρολος δεν αντικατέστησε την Κέιτ σήμερα, καθώς είναι αρχηγός των επτά ταγμάτων συμπεριλαμβανομένης και της ιρλανδικής φρουράς και η παρουσίαση των νέων χρωμάτων γίνεται από τον Ανώτατο Συνταγματάρχη.

Η Κέιτ ανέλαβε τον ρόλο της Συνταγματάρχη της ιρλανδικής φρουράς τον Μάρτιο του 2023, από τον σύζυγό της πρίγκιπα Ουίλιαμ. Η πριγκίπισσα έστειλε μία επιστολή στο τάγμα απολογούμενη για την απουσία της και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στην τελική πρόβα για την παρέλαση των γενεθλίων του βασιλιά.

AP

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας που υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία αφότου διαγνώστηκε με καρκίνο δήλωσε περήφανη για το τάγμα και σημείωσε ότι είναι τιμή για εκείνη να είναι Συνταγματάρχης. Την πριγκίπισσα εκπροσώπησε ο Γενικός Στρατηγός Τζέιμς Μπάκναλ, ο οποίος είχε τον ρόλο του αρχηγού επιθεώρησης εν τη απουσία της Κέιτ.

AP
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή