Ποια ώρα της ημέρας πρέπει να ασκούνται υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα

Τι πρέπει να προσέξουν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι άνθρωποι όταν γυμνάζονται 
Φωτ.: Unsplash
2'

Τα άτομα που είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα θα πρέπει να ασκούνται το βράδυ για να διαχειριστούν το σάκχαρό τους, σύμφωνα με νέα έρευνα από την Ισπανία.

«Τα αποτελέσματά μας υπογραμμίζουν τη σημασία του πεδίου της συνταγογράφησης για άσκηση ακριβείας», δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο συγγραφέας της μελέτης Jonatan R. Ruiz, καθηγητής σωματικής δραστηριότητας και υγείας στο Πανεπιστήμιο της Γρανάδας.

«Στην κλινική πρακτική, το πιστοποιημένο αθλητικό και ιατρικό προσωπικό θα πρέπει να εξετάζει τη βέλτιστη ώρα της ημέρας για να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων άσκησης και σωματικής δραστηριότητας που συνταγογραφούν», πρόσθεσε.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν το σάκχαρο στο αίμα και τη σωματική δραστηριότητα 186 ενηλίκων που ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, σημειώνοντας εάν ασκούνταν μεταξύ 6 π.μ. και μεσημεριού, από μεσημέρι έως 6 μ.μ. ή από 6 μ.μ. μέχρι τα μεσάνυχτα.

Ιδανική η βραδινή άσκηση

Η βραδινή άσκηση συνδέθηκε με χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου την ημέρα, τη νύχτα και τα συνολικά επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε άνδρες και γυναίκες. Αυτή η συσχέτιση ήταν ισχυρότερη σε συμμετέχοντες με προδιαβήτη, μια σοβαρή, κοινή πάθηση που μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη τύπου 2.

«Η απογευματινή άσκηση συνδέθηκε με τα μεγαλύτερα οφέλη, αλλά οι λόγοι για αυτό είναι ασαφείς και τα τρέχοντα στοιχεία σχετικά με τους βέλτιστους χρόνους άσκησης είναι ανάμικτα», δήλωσε στο CNN η Δρ Lucy Chambers, επικεφαλής της ερευνητικής επικοινωνίας στο Diabetes UK, μετά τη δημοσιοποίηση αυτών των ευρημάτων πέρυσι. .

«Εάν ζείτε με διαβήτη τύπου 2, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να βρείτε μια άσκηση που σας αρέσει και να μπορείτε να την ενσωματώσετε στη ρουτίνα σας μακροπρόθεσμα», συνέχισε ο Chambers, ο οποίος δεν συμμετείχε σε αυτή την έρευνα, «αν είναι πριν τη δουλειά, στο μεσημεριανό σου διάλειμμα ή το βράδυ».