Malayia Airlines: Ειδικός ισχυρίζεται πως ξέρει πού έπεσε το αεροπλάνο - «Είναι εκεί»

Θεωρεί πως μπορεί να ανακάλυψε τα συντρίμμια της εξαφανισμένης πτήσης της Malaysia Airlines χάρη στους χάρτες της Google

Malayia Airlines: Ειδικός ισχυρίζεται πως ξέρει πού έπεσε το αεροπλάνο - «Είναι εκεί»
Αρχείου - AP
3'

Ένας ειδικός τεχνολογίας θεωρεί πως μπορεί να ανακάλυψε τα συντρίμμια της εξαφανισμένης πτήσης MH370 της Malaysia Airlines, χάρη στους χάρτες της Google.

Ήταν 8 Μαρτίου 2014, όταν 227 επιβάτες και 12 μέλη του πληρώματος επιβιβάστηκαν σε αεροπλάνο Boeing 777 από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία και επρόκειτο να προσγειωθούν στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου, στην Κίνα, ώρες αργότερα. Ωστόσο, λίγο πριν εισέλθει στον εναέριο χώρο του Βιετνάμ πάνω από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, ο αναμεταδότης του αεροπλάνου ήταν απενεργοποιημένος. Μια ώρα αργότερα, το μαλαισιανό στρατιωτικό ραντάρ έχασε την επαφή με το αεροπλάνο πάνω από τη Θάλασσα Ανταμάν. Τελικά, το αεροσκάφος δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του και αργότερα θεωρήθηκε ότι είχε εξαφανιστεί.

Μια δεκαετία μετά, η εξαφάνιση του επιβατικού αεροσκάφους MH370 παραμένει ένα από τα πιο παράξενα αεροπορικά μυστήρια στην ιστορία με δεκάδες ερωτήματα να αναζητούν απαντήσεις.

Παρά τις εκτεταμένες επιχειρήσεις έρευνας που πραγματοποιήθηκαν στη Μαλαισία, την Αυστραλία και τα κινεζικά ύδατα, οι αξιωματούχοι δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τα συντρίμμια του αεροσκάφους. Ωστόσο, ένας ειδικός τεχνολογίας πιστεύει ότι μπορεί να ανακάλυψαν την τοποθεσία συντριβής έπειτα από περιήγηση στους χάρτες της Google.

Το 2018, ο Ίαν Γουίλσον διατύπωσε τη θεωρία ότι η πτήση MH370 της Malaysia Airlines συνετρίβη βαθιά στη ζούγκλα της Καμπότζης. «Ξόδεψα ώρες ψάχνοντας για μέρη που θα μπορούσε να είχε πέσει ένα αεροπλάνο», είπε ο ίδιος στη The Mirror. «Και στο τέλος, όπως μπορείτε να δείτε, το μέρος όπου πιθανόν να συνετρίβη το αεροπλάνο είναι κυριολεκτικά το πιο πράσινο, το πιο σκοτεινό».

Σύμφωνα με τον ίδιο, έπειτα από μελέτη των χαρτών της Google «φαίνεται να υπάρχει ένα κενό μεταξύ της ουράς και του πίσω μέρους του αεροπλάνου. Είναι λίγο μεγαλύτερο, αλλά υπάρχει ένα κενό που πιθανότατα θα το εξηγούσε».

Ο Ίαν και ο αδερφός του, Τζάκι, προσπάθησαν να επισκεφτούν την τοποθεσία στη ζούγκλα, αλλά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την αποστολή τους λόγω επικίνδυνων συνθηκών.

Μιλώντας για το ταξίδι τους στην Daily Star, ο Ίαν είπε: «Ήταν τόσο επικίνδυνο!» Πρόσθεσε ότι «θα ήθελε πολύ να πάει» για εξερεύνηση ξανά, αλλά επικαλέστηκε οικονομικά προβλήματα. «Είμαι έτοιμος να πάω ξανά».

Εάν ο τεχνικός εμπειρογνώμονας αποδειχθεί ότι έχει δίκιο, τότε οι οικογένειες των αγνοουμένων θα βγουν από τη φρικτή κατάσταση την οποία βιώνουν εδώ και χρόνια.

Νωρίτερα φέτος, ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, Άντονι Λόκε, υποσχέθηκε να ξαναρχίσουν οι έρευνες για το χαμένο αεροπλάνο. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Μελβούρνη, είπε: «Εάν προκύψουν αποδεικτικά στοιχεία, τότε η υπόθεση πρέπει να ανοίξει ξανά». Συμπλήρωσε πως «ό,τι πρέπει να γίνει, θα γίνει και η αναζήτηση του χαμένου σκάφους θα συνεχιστεί».

Η Ocean Infinity, μια εταιρεία με έδρα το Τέξας που έχει προσπαθήσει δύο φορές να εντοπίσει το αεροπλάνο, φέρεται να έχει κάνει επίσης μια νέα προσφορά προκειμένου να βρεθούν τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

*Με πληροφορίες από uniladtech

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή