Επιδεινώθηκε η υγεία του Νόαμ Τσόμσκι: Δεν μπορεί ούτε να μιλήσει

Δυσάρεστα τα νέα για την υγεία του Νόαμ Τσόμσκι 

Επιδεινώθηκε η υγεία του Νόαμ Τσόμσκι: Δεν μπορεί ούτε να μιλήσει
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
1'

Η υγεία του Νόαμ Τσόμσκι έχει επιδεινωθεί σε σημείο που τον εμποδίζει πλέον να γράφει, να σχολιάζει ή να συμμετέχει στον δημόσιο τομέα.

Επίσης όπως αναφέρθηκε ο διάσημος επιστήμονας έχασε την ικανότητά του να μιλάει λόγω προβλημάτων υγείας. Ο Νόαμ Τσόμσκι είναι Αμερικανός καθηγητής στο Τμήμα Γλωσσολογίας και Φιλοσοφίας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτη

Ο πρώην βοηθός του δήλωσε ότι η υγεία του 95χρονου Τσόμσκι, ο οποίος δεν εμφανίστηκε δημόσια από τον περασμένο Ιούνιο, επιδεινώθηκε μετά από ένα ιατρικό περιστατικό και δεν μπορούσε να επικοινωνήσει. Κατά τα φαινόμενα ο καθηγητής του MIT είναι απίθανο να επιστρέψει ποτέ στη δημοσιότητα μετά την επιδείνωση της υγείας του.

Ο πρώην βοηθός του καθηγητή Τσόμσκι, Μπεβ Στολ, εξήγησε γιατί ο διάσημος διανοούμενος δεν απαντά πλέον σε email ή δεν δίνει συνεντεύξεις. Ο Στόλ εργάστηκε ως διευθυντής γραφείου του Τσόμσκι στο MIT για 24 χρόνια μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 2017, έγραψε:

Ήμουν σε επαφή με ένα στενό μέλος της οικογένειας και ελπίζουμε να μάθουμε περισσότερα στο εγγύς μέλλον. Συνοπτικά, ο Νόαμ είναι 95 ετών και είχε ένα ιατρικό περιστατικό τον Ιούνιο. Όπως πολλοί άνθρωποι έχουν παρατηρήσει, δεν γράφει, δεν αλληλογραφεί και δεν δίνει συνεντεύξεις, καθώς η κατάσταση της υγείας του καταλαμβάνει μεγάλο μέρος του χρόνου και της ενέργειάς του. Είναι ακόμα μαζί μας, παρακολουθεί τις ειδήσεις τώρα, και δεν φαίνεται πολύ ευχαριστημένος με αυτό που παρακολουθεί.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή