Επιδεινώθηκε η υγεία του Νόαμ Τσόμσκι: Δεν μπορεί ούτε να μιλήσει

Δυσάρεστα τα νέα για την υγεία του Νόαμ Τσόμσκι 
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
1'

Η υγεία του Νόαμ Τσόμσκι έχει επιδεινωθεί σε σημείο που τον εμποδίζει πλέον να γράφει, να σχολιάζει ή να συμμετέχει στον δημόσιο τομέα.

Επίσης όπως αναφέρθηκε ο διάσημος επιστήμονας έχασε την ικανότητά του να μιλάει λόγω προβλημάτων υγείας. Ο Νόαμ Τσόμσκι είναι Αμερικανός καθηγητής στο Τμήμα Γλωσσολογίας και Φιλοσοφίας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτη

Ο πρώην βοηθός του δήλωσε ότι η υγεία του 95χρονου Τσόμσκι, ο οποίος δεν εμφανίστηκε δημόσια από τον περασμένο Ιούνιο, επιδεινώθηκε μετά από ένα ιατρικό περιστατικό και δεν μπορούσε να επικοινωνήσει. Κατά τα φαινόμενα ο καθηγητής του MIT είναι απίθανο να επιστρέψει ποτέ στη δημοσιότητα μετά την επιδείνωση της υγείας του.

Ο πρώην βοηθός του καθηγητή Τσόμσκι, Μπεβ Στολ, εξήγησε γιατί ο διάσημος διανοούμενος δεν απαντά πλέον σε email ή δεν δίνει συνεντεύξεις. Ο Στόλ εργάστηκε ως διευθυντής γραφείου του Τσόμσκι στο MIT για 24 χρόνια μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 2017, έγραψε:

Ήμουν σε επαφή με ένα στενό μέλος της οικογένειας και ελπίζουμε να μάθουμε περισσότερα στο εγγύς μέλλον. Συνοπτικά, ο Νόαμ είναι 95 ετών και είχε ένα ιατρικό περιστατικό τον Ιούνιο. Όπως πολλοί άνθρωποι έχουν παρατηρήσει, δεν γράφει, δεν αλληλογραφεί και δεν δίνει συνεντεύξεις, καθώς η κατάσταση της υγείας του καταλαμβάνει μεγάλο μέρος του χρόνου και της ενέργειάς του. Είναι ακόμα μαζί μας, παρακολουθεί τις ειδήσεις τώρα, και δεν φαίνεται πολύ ευχαριστημένος με αυτό που παρακολουθεί.