Θάνατος με ρόδες: Μανιακοί δολοφόνοι γίνονται φορτηγατζήδες για να σκοτώνουν

Μοιάζει με σενάριο ταινίας τρόμου αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό

Θάνατος με ρόδες: Μανιακοί δολοφόνοι γίνονται φορτηγατζήδες για να σκοτώνουν
3'

Οι τελευταίες φωτογραφίες της Ρετζίνα Γουόλτερς δείχνουν τη 14χρονη αναγκασμένη να φορέσει ένα μαύρο φόρεμα και ψηλοτάκουνα, το πρόσωπό της παραμορφωμένο από φόβο, τις παλάμες της ανασηκωμένες σαν να ζητάει έλεος. Αμέσως μετά θα στραγγαλιζόταν μέχρι θανάτου και το σώμα της θα άφηνε να αποσυντεθεί σε μια εγκαταλελειμμένη αγροικία.

H Ρετζίνα δολοφονήθηκε από τον Robert Ben Rhoades, γνωστό ως «Truck Stop Killer», έναν φορτηγατζή που έχτισε έναν θάλαμο βασανιστηρίων στο πίσω μέρος του φορτηγού του και για τουλάχιστον 15 χρόνια απήγαγε, βασάνιζε, βίαζε και σκότωνε έως και 50 θύματα πριν πιαστεί και φυλακιστεί.

Και αν φαίνεται τραβηγμένη η ιστορία στο βιβλίο του Rhoades ως μια μεμονωμένη περίπτωση, ένα άλλο βιβλίο, εκείνο του Frank Figliuzzi «Long Haul: Hunting the Highway Serial Killers» δείχνει και άλλες περιπτώσεις. Αντίθετα, υποστηρίζει, είναι μέρος ενός ευρύτερου κοινωνιολογικού φαινομένου που κρύβεται σε κοινή θέα. Η μεταφορά φορτιών σε μεγάλες αποστάσεις είναι το νούμερο ένα επάγγελμα των κατά συρροή δολοφόνων.

«Εν μέρει καουμπόηδες, εν μέρει πιλότοι μαχητικών και εν μέρει ερημίτες, φορτηγατζήδες μεγάλων αποστάσεων γλιστρούν στην άκρη μιας συγκεκριμένης οπτική στον ιστό της κοινωνίας μας – της οπτικής που διαχωρίζει την πραγματικότητά τους από τη δική μας», γράφει ο συγγραφέας. «Οι δολοφόνοι φορτηγατζήδες εκμεταλλεύονται αυτή την οπτική».

Ο Figliuzzi, πρώην βοηθός διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) που υπηρέτησε στο γραφείο για 25 χρόνια, έμαθε ο ίδιος για τουλάχιστον 850 δολοφονίες στους αυτοκινητόδρομους της Αμερικής τις τελευταίες δεκαετίες.

Περισσότερες από 200 υποθέσεις παραμένουν ενεργές και ανεξιχνίαστες. Το γραφείο έχει μια λίστα με περίπου 450 υπόπτους.

Τα θύματά τους είναι σχεδόν όλες γυναίκες θύματα σεξουαλικής σωματεμπορίας, που συχνά τις παραλαμβάνουν από στάσεις φορτηγών σε μια δικαιοδοσία, τις επιτίθενται σεξουαλικά και τις δολοφονούν σε μια άλλη και στη συνέχεια τις ρίχνουν σε αυτοκινητόδρομο στην τρίτη. Είκοσι πέντε φορτηγατζήδες μεγάλων αποστάσεων εκτίουν ποινή φυλάκισης για πολλαπλές ανθρωποκτονίες και τα εγκλήματα εξακολουθούν να συμβαίνουν σήμερα, αν και με χαμηλότερο ρυθμό από ό,τι στη δεκαετία του 1990 και του 2000.

Η κρίση ήταν τέτοια που το FBI άνοιξε μια ειδική μονάδα, την Πρωτοβουλία Highway Serial Killings (HSK). Αλλά ο Figliuzzi, με τα παλιά του ερευνητικά ένστικτα που του άρχισαν να έρχονται, ήθελε να μάθει περισσότερα. «Αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον είναι ότι όλες αυτές οι υποκουλτούρες είναι κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη μας», λέει η 61χρονη από το Χιούστον του Τέξας. «Οδηγούμε στους αυτοκινητόδρομους μας κάθε μέρα. Αυτά τα φορτηγά είναι δίπλα μας».

«Έχουμε αυτό τον αμερικανικό μυστήριο για τον φορτηγατζή μεγάλων αποστάσεων λόγω της επικράτησης του διακρατικού συστήματος αυτοκινητοδρόμων μας και έχουν αυτή τη μυθολογία καουμπόη γύρω τους. Είναι κάπως μοναχικοί οδηγοί εκεί έξω, πολύ απομονωμένοι, αλλά για πολλούς ανθρώπους είναι ένα μυστήριο», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από τον Guardian

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή