ΠΕΝΕΝ: Νεκρός ναυτεργάτης σε ελληνόκτητο πλοίο από επίθεση των Χούθι στην Υεμένη

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για νεκρό ναυτεργάτη σε πλοίο που χτυπήθηκε από τους Χούθι στην Υεμένη.
ΠΕΝΕΝ: Νεκρός ναυτεργάτης σε ελληνόκτητο πλοίο από επίθεση των Χούθι στην Υεμένη
2'

Ο αμερικανικός στρατός χθες ανέφερε ότι ένα ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα χτυπήθηκε από ένα μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας που εκτοξεύθηκε από τους Χούτι στην Υεμένη, προκαλώντας σοβαρές πλημμύρες και ζημιές στο μηχανοστάσιο.

Οι Χούτι που υποστηρίζονται από το Ιράν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, λέγοντας ότι είχαν βάλει στόχο ένα πλοίο με σημαία Λιβερίας με το όνομα Tutor χρησιμοποιώντας θαλάσσιο drone. Σε ανακοίνωσή του, εκπρόσωπος του στρατού των Χούτι είπε ότι το πλοίο δέχθηκε επίθεση «με τη χρήση μη επανδρωμένου σκάφους επιφανείας, αριθμό drones και βαλλιστικών πυραύλων», προσθέτοντας ότι το πλοίο «υπέστη σοβαρές ζημιές, ευάλωτο σε βύθιση».

Το πλοίο στοχοποιήθηκε «επειδή η εταιρεία στην οποία ανήκει το πλοίο έχει παραβιάσει την απόφαση για απαγόρευση εισόδου στα λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σήμερα το πρωί η Πανελλήνια Ένωση Ναυτικών (ΠΕΝΕΝ) σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για νεκρό ναυτεργάτη στο συγκεκριμένο χτύπημα.

Η ΕΡΤ λίγο αργότερα ανέφερε ότι υπάρχουν πληροφορίες για αγνοούμενο Φιλιππινέζο μηχανικό, στο εν λόγω πλοίο.

Η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ:

«Σύμφωνα με αναφορές αραβικών ΜΜΕ το πλοίο «TUTOR» δέχθηκε διπλή επίθεση από αέρα και θάλασσα, 75 ν.μ. νοτιοδυτικά της Hudaydah της Υεμένης.

Το χωρητικότητας 82,000 dwt bulker (κατασκευής 2022) ανήκει στην Livenza Shipping Inc (Ελλάδα) και διαχειρίζεται/εκμεταλλεύεται από την Evalend Shipping με έδρα την Αθήνα (Φιλελλήνων 21), συμφερόντων του εφοπλιστή Κρίτωνα Λεντούδη.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι το πλοίο έχει υποστεί σοβαρή βλάβη στο μηχανοστάσιο και πλέει ακυβέρνητο.

Στο σημείο που χτυπήθηκε δημιουργήθηκε άνοιγμα (ρήγμα) με αποτέλεσμα την εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο…

Αργά χθες το βράδυ υπήρχε αναφορά ότι το πλοίο άρχισε να βουλιάζει, ενώ από την πυραυλική επίθεση υπήρξε τουλάχιστον ένας νεκρός Ναυτεργάτης!!

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΕΝΕΝ αυτό είναι το 15ο πλοίο ελληνικών συμφερόντων που έχει γίνει στόχος επιθέσεων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Στα δυο από αυτά, στο ένα υπήρχαν 3 νεκροί και ένας τραυματίας και το δεύτερο βούλιαξε με το πλήρωμα να το έχει εγκαταλείψει χωρίς θύματα».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή