Mακρόν: Οι δραματικές στιγμές πριν ανακοινώσει πρόωρες εκλογές στους συνεργάτες του

Παρίσι: Στο τραπέζι μπροστά του κάθονται, από αριστερά προς τα δεξιά, οι Στεφάν Σεζουρνέ (υπουργός Εξωτερικών), Γιαέλ Μπράουν-Πιβέ (πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης), Γκαμπριέλ Ατάλ (πρωθυπουργός), Ζεράλντ Νταρμανάν (υπουργός Εσωτερικών).
1'

Η επίσημη φωτογράφος των Ηλυσίων κατέγραψε τη στιγμή που ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοινώνει στους στενότερους συνεργάτες του την απόφασή του να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, μετά τα απαγοητευτικά αποτελέσματα στις ευρωεκλογές.

Η εικόνα τραβήχτηκε το βράδυ της Κυριακής, 9 Ιουνίου, από τη Soazig de la Moissonière, την επίσημη φωτογράφο των Ηλυσίων, η οποία παρακολουθεί τον Μακρόν από το 2017.

Ο Μακρόν, που φαίνεται από πίσω στη φωτογραφία, ανακοινώνει στους στενότερους συνεργάτες του την απόφαση: να διαλύσει την Εθνοσυνέλευση και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές αμέσως, πριν από το καλοκαίρι.


Στις φωτογραφίες που τράβηξε η επίσημη φωτογράφος των Ηλυσίων, αποτυπώνεται το παρασκήνιο όλης της ημέρας (Κυριακής 9 Ιουνίου) από τη στιγμή που το ζεύγος Μακρόν άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, το μεσημεριανό του γεύμα, μέχρι και τις ετοιμασίες για την ανακοίνωση της απόφασης του Εμανουέλ Μακρόν.