Χειρόγραφο 2.000 ετών αποκαλύπτει άγνωστο «θαύμα» του νεαρού Ιησού

Ο πάπυρος είχε περάσει απαρατήρητος, καθώς οι ειδικοί δεν είχαν εξετάσει ποτέ προσεκτικά το χειρόγραφο πριν, επειδή πίστευαν ότι ο γραφικός χαρακτήρας σήμαινε ότι πρέπει να ήταν κάτι συνηθισμένο
Χειρόγραφο 2.000 ετών αποκαλύπτει άγνωστο «θαύμα» του νεαρού Ιησού
2'

Ένα κομμάτι περγαμηνής που χρονολογείται προ 2.000 ετών φαίνεται να αποκαλύπτει μία ιστορία από την παιδική ηλικία του Ιησού, που δεν περιλαμβάνεται στις μεταγενέστερες εκδόσεις της Βίβλου.

Αυτό το νέο θαύμα είναι η ιστορία του πώς ένας νεαρός Ιησούς έκανε κάτι που ονομάζεται «ζωογόνηση των σπουργιτιών».

Το χειρόγραφο ηλικίας 2.000 ετών, το οποίο ανακαλύφθηκε σε μια γερμανική βιβλιοθήκη, λέει ότι ο πεντάχρονος Μεσσίας ήταν σε θέση να πλάσει πήλινα πουλιά δίπλα στο ποτάμι και στη συνέχεια να τα μετατρέψει σε ζωντανά σπουργίτια. Πιστεύεται ότι είναι μέρος ενός μεγαλύτερου κειμένου - το Ευαγγέλιο της Βρεφικής Ηλικίας του Θωμά γύρω στον 2ο αιώνα. Αυτό το ευαγγέλιο λέγεται ότι περιγράφει λεπτομερώς τη νεαρή ζωή του Ιησού, αλλά αφαιρέθηκε από την τελική έκδοση της Βίβλου.

Ο πάπυρος είχε περάσει απαρατήρητος, καθώς οι ειδικοί δεν είχαν εξετάσει ποτέ προσεκτικά το χειρόγραφο πριν, επειδή πίστευαν ότι ο γραφικός χαρακτήρας σήμαινε ότι πρέπει να ήταν κάτι συνηθισμένο, όπως μια λίστα αγορών ή μια ιδιωτική επιστολή.

Ωστόσο, μετά από προσεκτικότερη εξέταση, παρατήρησαν τη λέξη Ιησούς στο κείμενο. Στη συνέχεια μπόρεσαν να αποκρυπτογραφήσουν το υπόλοιπο απόσπασμα, συνειδητοποιώντας ότι μιλούσε για ένα ανείπωτο θαύμα από την παιδική ηλικία του Ιησού. Λένε ότι ο γραφικός χαρακτήρας είναι πιθανώς «αδέξιος» επειδή γράφτηκε από ένα παιδί στην Αίγυπτο του 4ου ή 5ου αιώνα.

Οι δύο ερευνητές υποθέτουν επί του παρόντος ότι αυτό το αντίγραφο του Ευαγγελίου δημιουργήθηκε ως άσκηση γραφής σε σχολείο ή μοναστήρι. Μπορεί τώρα να είναι το παλαιότερο σωζόμενο αντίγραφο του χαμένου Ευαγγελίου του Αγίου Θωμά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή