Τραμπ: Στο Καπιτώλιο για πρώτη φορά μετά την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου - Υποσχέθηκε ενότητα

Ο Τραμπ επισκέφθηκε το Καπιτώλιο για πρώτη φορά μετά την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου
O Nτόναλντ Τραμπ
O Nτόναλντ Τραμπ
ΑΡ
3'

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στο Καπιτώλιο για να συναντήσει τους Ρεπουμπλικάνους υποστηρικτές του στην πρώτη του επίσκεψη μετά την εξέγερση των υποστηρικτών του πριν από τρία χρόνια. Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου έδωσε ένα μήνυμα ενότητας, υποσχόμενος να «επιλύσει» τυχόν παρατεταμένες διαφορές εντός του κόμματος.

Αργότερα την ίδια μέρα, ο πρώην πρόεδρος συναντήθηκε με μια ένωση 200 εταιρικών ηγετών. Η Νάνσι Πελόζι, η Δημοκρατική πρώην πρόεδρος της Βουλής, δήλωσε ότι ο Τραμπ ήταν «ο υποκινητής μιας εξέγερσης... επιστρέφοντας στον τόπο του εγκλήματος». Η επίσκεψη έρχεται ένα δεκαπενθήμερο μετά την ποινική καταδίκη του Τραμπ για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων στη δίκη του στη Νέα Υόρκη.

Έφτασε σε ένα κτήριο με γραφεία των Ρεπουμπλικανών κοντά στο Καπιτώλιο το πρωί της Πέμπτης, προσπερνώντας ένα μικρό πλήθος διαδηλωτών που κρατούσαν πινακίδες με συνθήματα. Σε μια σύντομη συνέντευξη Τύπου νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, ο Τραμπ είπε ότι υπάρχει «μεγάλη ενότητα» στο κόμμα και υποσχέθηκε να σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων Ρεπουμπλικανών, ακόμη και σε αυτούς με τους οποίους διαφωνούσε.

«Είμαι με τον καθένα από εσάς. Θα είμαι πάντα μαζί σας», είπε. «Αν [μια σχέση] δεν ήταν φανταστική, λύνεται. Έχουμε ένα πράγμα στο μυαλό μας, και αυτό είναι να κάνουμε τη χώρας μας σπουδαία ξανά» Ο Τραμπ δεν δέχτηκε ερωτήσεις, αλλά έγνεψε και είπε μπράβο σε μια μικρή ομάδα υποστηρικτών φωνάζοντας «σας αγαπώ».

Μετά από συνάντηση μεταξύ Τραμπ και Ρεπουμπλικανών της Βουλής νωρίτερα την ίδια μέρα, ο πρόεδρος της Βουλής Μάικ Τζόνσον είπε ότι ο πρώην πρόεδρος «έφερε μια εξαιρετική ποσότητα ενέργειας και ενθουσιασμού σήμερα το πρωί». «Αυτό βλέπουμε στο κόμμα σε όλη τη χώρα», είπε ο Τζόνσον. «Πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε ξανά τον Λευκό Οίκο και τη Γερουσία και θα αυξήσουμε την πλειοψηφία της Βουλής».

Η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, Ρεπουμπλικανή από την Τζόρτζια, είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν είδε τίποτα παρά «συντριπτική υποστήριξη για τον Τραμπ» μεταξύ των μελών του κόμματος. «Χαίρομαι που βλέπω Ρεπουμπλικάνους εδώ στην Ουάσιγκτον να συσπειρώνονται γύρω από τον πρόεδρο Τραμπ και την υποψηφιότητά του», είπε.

Ο ηγέτης της μειοψηφίας στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ, ο οποίος έχει ασκήσει ανοιχτή κριτική στον Τραμπ στο παρελθόν, χαρακτήρισε την επίσκεψη «πραγματικά θετική».
«Δέχτηκε πολλά χειροκροτήματα», πρόσθεσε. Εκτός από τον κ. ΜακΚόνελ, δύο άλλοι επικριτές του Τραμπ εντός του κόμματος, ο γερουσιαστής της Γιούτα Μιτ Ρόμνεϊ και ο Μπιλ Κάσιντι της Λουιζιάνα - ήταν στη συνάντηση.

Πριν από τρία και πλέον χρόνια, ο Τραμπ προέτρεψε τους υποστηρικτές του να «πολεμήσουν σαν την κόλαση» αλλά και να διαδηλώσουν «ειρηνικά» ώρες πριν εισβάλει όχλος στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021, καθώς οι νομοθέτες επικύρωναν την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν. Η Πελόζι δήλωσε: «Ο Ντόναλντ Τραμπ έρχεται σήμερα στο Καπιτώλιο με την ίδια αποστολή να διαλύσει τη δημοκρατία μας. Μην κάνετε λάθος - ο Τραμπ έχει ήδη παγιώσει την κληρονομιά της ντροπής στις αγιασμένες αίθουσές μας».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή