G7: Η στιγμή που η Μελόνι επαναφέρει στην τάξη τον Μπάιντεν - «Φτάνει με τον παππού Τζο!»

Ο Μπάιντεν απομακρύνθηκε από τους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής της G7 προτού τον επαναφέρει με ευγενικο τρόπο η Ιταλίδα πρωθυπουργός. Τζόρτζια Μελόνι
Oι ηγέτες στη Σύνοδο G7 στην Ιταλία
ΑΡ
3'

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν άρχισε να περιπλανιέται κατά τη διάρκεια μιας επίδειξης με αλεξίπτωτα στη Σύνοδο Κορυφής της G7 στη νότια Ιταλία την Πέμπτη (13/6), με την οικοδέσποινα Τζόρτζια Μελόνι να εμφανίζεται να τον «τραβάει» πίσω προς την ομάδα. Καθώς οι ηγέτες των πλουσιότερων δημοκρατιών του κόσμου χειροκρότησαν την απογευματινή παρουσίαση με αλεξίπτωτο, η προσοχή του 81χρονου προέδρου των ΗΠΑ αποσπάστηκε από κάτι άλλο, άγνωστο τι και άρχισε να «βολτάρει».

Ο Μπάιντεν φαινόταν να χάνει τη δράση που συνέβαινε ακριβώς μπροστά του καθώς απομακρύνθηκε λίγα βήματα μακριά από τους συναδέλφους του αρχηγούς κρατών, γύρισε από την άλλη πλευρά και φαινόταν να λέει κάτι σε έναν αξιωματικό που έφτιαχνε ένα αλεξίπτωτο. Σε εκείνο το σημείο, η Μελόνι πλησίασε τον Μπάιντεν -πισωπατώντας, ώστε να βλέπει ακόμη τους συναδέλφους της ηγέτες- και άγγιξε το δεξί χέρι του προέδρου για να τον ενημερώσει ότι ήρθε η ώρα να ενταχθεί ξανά στην ομάδα.

Στη συνέχεια, οι υπόλοιποι ηγέτες μαζεύτηκαν αμήχανα γύρω από τον Μπάιντεν για μια φωτογραφία, για την οποία ο πρόεδρος αποχωρίστηκε τα επώνυμα γυαλιά ηλίου του. Η περίεργη στιγμή επισημάνθηκε από τον λογαριασμό RNC Research X της Ρεπουμπλικανικής Εθνικής Επιτροπής, ο οποίος δημοσίευσε το βίντεο μαζί με τη φράση: «Τι κάνει ο Μπάιντεν;»

«Σαν να μην έχει ήδη πολλά στο κεφάλι της η Μελόνι, τώρα έχει να ασχοληθεί και με τον παππού Τζο», έγραψε στο Twitter ο συγγραφέας του National Review και περιστασιακός αρθρογράφος της Post, Νταν ΜακΛάφλιν. «Ο πρωθυπουργός μιας άλλης χώρας έπρεπε να τον εντοπίσει και να τον εμποδίσει να περιπλανιέται άσκοπα», πρόσθεσε ο συγγραφέας του Outkick Ίαν Μίλερ. «Τι ντροπή».

Ο ανώτερος αναπληρωτής γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς υπερασπίστηκε τον Πρόεδρο, ισχυριζόμενος ότι το απόσπασμα - το οποίο διανεμήθηκε ευρέως - ήταν παραμορφωμένο. «Ο Μπάιντεν λέει συγχαρητήρια σε έναν από τους αλεξιπτωτιστές και χαιρετάει» είπε ο Bates στο X.

Ώρες νωρίτερα, ο Μπάιντεν είχε μια περίεργη συνάντηση με τη Μελόνι, καθώς φαινόταν να έχει θάψει το πρόσωπό του στα μαλλιά της καθώς οι δυο τους αγκαλιάστηκαν κατά την άφιξη του Αμερικανού προέδρου στον χώρο της συνόδου κορυφής στην πόλη Φασάνο. Πριν φύγει από τη σκηνή όπου τον χαιρέτησε η Μελόνι, ο Μπάιντεν σήκωσε επίσης το δεξί του χέρι σε έναν αμήχανο χαιρετισμό προτού απομακρυνθεί.

Το ταξίδι στη Σύνοδο Κορυφής της G7 είναι η δεύτερη επίσκεψη του Μπάιντεν στην Ευρώπη εδώ και πολλές εβδομάδες, αφού είχε επισκεφθεί τη Γαλλία την περασμένη εβδομάδα για να λάβει μέρος στους εορτασμούς της 80ης επετείου της D-Day. Κάποια στιγμή στην τελετή της 6ης Ιουνίου, ο Μπάιντεν έψαχνε αμήχανα για τη θέση του στη σκηνή, προφανώς μη συνειδητοποιώντας ότι οι συνάδελφοί του αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, είχαν παραμείνει όρθιοι.

Συνεργάτες του Μπάιντεν έχουν από καιρό εκμυστηρευτεί ότι ο πρόεδρος, ο οποίος θα ήταν 86 ετών εάν ολοκλήρωνε μια πλήρη δεύτερη θητεία τον Ιανουάριο του 2029, έχει χάσει πολλές φορές τα λόγια του σε ιδιωτικές συνομιλίες, εκτός από τα πολύ δημόσια λάθη του. Ο 46ος πρόεδρος οδηγήθηκε μακριά από έναν χειριστή αφού έκανε χειραψία με τον Μακρόν και στη συνέχεια στάθηκε για αρκετά λεπτά σαν χαμένος.

Ο Μπάιντεν θα χάσει την τρίτη και τελευταία μέρα της συνόδου κορυφής της G7 για να επιστρέψει στη Δυτική Ακτή, όπου θα είναι επικεφαλής μιας εκστρατείας του Χόλιγουντ που θα διοργανωθεί από τον ηθοποιό Τζορτζ Κλούνεϊ.