Ο γάτος Άρτι γύρισε σπίτι του μετά από 12 χρόνια

Ο Άρτι έφυγε από το σπίτι του και τα ίχνη του χάθηκαν για μία δωδεκαετία

Γάτα
Ο «αλανιάρης» Άρτι
Χ/@ChickenSoupSoul
2'

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Μία γάτα, που είχε εξαφανιστεί για 12 χρόνια, επανενώθηκε με την οικογένεια που τη φρόντιζε.

Ο Άρτι, (το όνομα της γάτας), έφυγε από το σπίτι και το 17χρονο τότε «αφεντικό» της στο Connah's Quay της Ουαλίας και δεν επέστρεψε ποτέ.

Παρά την αγωνιώδη αναζήτησή του επί μήνες, κανένα ίχνος του Άρτι δεν βρέθηκε και σταδιακά οι ελπίδες του 17χρονου McKenna εξανεμίστηκαν ότι θα βρει ζωνταντό το κατοικίδιό του.

Στη συνέχεια, το 2024, οι ένοικοι ενός σπιτιού στην ίδια περιοχή κάλεσαν έναν τοπικό κτηνίατρο, όταν εμφανίστηκε στην αυλή τους, γκρίζα και λευκή γάτα, η οποία έμεινε ακίνητη για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες.

Ο κτηνίατρος διαπίστωσε ότι η γάτα, είχε μικροτσίπ, καταχωρημένο στη μητέρα του τότε 17χρονου και η αναζήτηση ξεκίνησε.

Ο τηλεφωνικός αριθμός ήταν παλιός, οπότε και απευθύνθηκαν ευρύτερα μέσω των κοινωνικών δικτύων. Ένας φίλος του νεαρού, αναγνώρισε τον Άρτι και τον ενημέρωσε άμεσα...

«Ο Άρτι έλαβε κάποια πολύ αναγκαία ιατρική περίθαλψη, «αφαίρεσε μερικά δόντια, αντιμετώπισε τον υπερθυρεοειδισμό του και έβγαλε μερικά προκαρκινικά εξογκώματα στα αυτιά του», είπε ο McKenna, προσθέτοντας ότι ενώ οι μέρες του Artie στους δρόμους ήταν πίσω του, παρέμεναν νέες προκλήσεις - όπως να συνηθίσει την άλλη γάτα της οικογένειας.

«Είμαστε ακόμα στη δοκιμαστική περίοδο, αλλά είναι εντελώς καλά. Ξεσηκώνει τον κόσμος κάθε φορά που τον πλησιάζω… Η άλλη μου γάτα ήταν λίγο επιφυλακτική, αλλά κάναμε εισαγωγικές μεθόδους και τη συνηθίζουμε στη μυρωδιά του. Είναι μια αργή διαδικασία, αλλά είμαι απόλυτα αποφασισμένος ότι θα μείνει μαζί μου».

Ο McKenna δημιούργησε ένα GoFundMe για να διασφαλίσει ότι ο 16χρονος πλέον Άρτι θα λάβει όλη την ιατρική περίθαλψη που χρειάζεται στα χρόνια του λυκόφωτος μιας ταραχώδους ζωής.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή