Βλαντιμίρ Πούτιν: Υπόσχεται κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία υπό έναν όρο

«Παράθυρο» για εκεχειρία στην Ουκρανία από τον Πρόεδρο της Ρωσίας, αλλά υπό έναν όρο.
Βλαντιμίρ Πούτιν: Υπόσχεται κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία υπό έναν όρο
2'

Η Ρωσία θα είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός αμέσως την «επόμενη μέρα», εφόσον τα ουκρανικά στρατεύματα αποσυρθούν από όλες τις κατεχόμενες περιοχές (Ζαπορίζια, Χερσώνα, Ντονέτσκ και Λουχάνσκ) και επίσης, εάν το Κίεβο εγκαταλείψει τον σχεδιασμό για ένταξη στο ΝΑΤΟ, όπως υπογράμμισε σήμερα (14/06) ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Μόλις το Κίεβο αναφέρει ότι είναι έτοιμο για μία τέτοια απόφαση, δώσει εντολή για πραγματική απόσυρση των δυνάμεων από αυτές τις περιοχές και δηλώσει επίσημα την απόρριψη των σχεδίων για ένταξη στο ΝΑΤΟ, από την πλευρά μας, αμέσως, κυριολεκτικά το ίδιο λεπτό, θα έλθει εντολή να σταματήσει η σύγκρουση και να εκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις. Θα το κάνουμε αμέσως. Προφανώς, θα εγγυηθούμε την ασφαλή και δίχως διακοπή αποχώρηση των ουκρανικών δυνάμεων», προσέθεσε.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έχει δεσμευθεί να απελευθερώσει όλες τις κατεχόμενες περιοχές από τον ρωσικό έλεγχο, ενώ, έχει τονίσει επανειλημμένα πως όλες οι ρωσικές δυνάμεις πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα, ως προϋπόθεση για οιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία.

«Βέλη» Πούτιν κατά Δύσης: «Χάρη στην αλαζονεία της, έχουμε βρεθεί κοντά στο σημείο χωρίς επιστροφή»

Ο «εγωισμός και η υποκρισία των δυτικών χωρών» οδήγησε σε μία «επικίνδυνη τροπή των γεγονότων» και «φθάσαμε κοντά σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή», υπογράμμισε ακόμη ο «ισχυρός άνδρας» του Κρεμλίνου, μιλώντας σε συνάντηση με αξιωματούχους του ΥΠΕΞ της Ρωσίας.

Η Ουάσινγκτον «υπονομεύει την παγκόσμια ασφάλεια, λόγω της εξόδου της από τις συμφωνίες περί όπλων», συμπλήρωσε, ενώ σχολίασε ακόμη πως η κλοπή ρωσικών περιουσιακών στοιχείων από τη Δύση «δεν θα μείνει ατιμώρητη».

«Ο εγωισμός και η αλαζονεία των δυτικών κρατών έχει οδηγήσει στη σημερινή –εξαιρετικά επικίνδυνη– κατάσταση. Οι εκκλήσεις να επιβληθεί στρατηγική ήττα στη Ρωσία, η οποία διαθέτει το μεγαλύτερο οπλοστάσιο πυρηνικών όπλων, καταδεικνύουν τον ακραίο τυχοδιωκτισμό των δυτικών πολιτικών. Ή δεν καταλαβαίνουν το μέγεθος της απειλής που δημιουργούν ή απλώς διακατέχονται από την πίστη στη δική τους ατιμωρησία. Αμφότερα μπορούν να οδηγήσουν σε τραγωδία», υποστήριξε επίσης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή