Tραμπ: Γιόρτασε τα 78α γενέθλιά του με το βλέμμα στον Λευκό Οίκο - To πάρτι και η τούρτα έκπληξη

Ο Ντόναλντ Τραμπ γιόρτασε τα 78α γενέθλιά του, με μία νέα επίθεση ενάντια στον Τζο Μπάιντεν για τα παραστρατήματά του στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της G7 στην Ιταλία
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο πάρτι των γενεθλίων του
ΑΡ
3'

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ γιόρτασε τα γενέθλιά του το βράδυ της Παρασκευής (14/6) , χλευάζοντας τα πρόσφατα λάθη του προέδρου Μπάιντεν στην Ιταλία καθώς εκπροσωπεί τις ΗΠΑ στη σύνοδο κορυφής της G7.

«Δεν ξέρει πού στο διάολο είναι», είπε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία για τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ, 81 ετών σήμερα σε μια εκδήλωση στο West Palm Beach της Φλόριντα, όχι μακριά από το αγαπημένο του θέρετρο Μαρ-α-Λάγο.

«Το ξέρετε και το ξέρω», είπε ο Τραμπ σε μερικούς από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του σε ένα sold-out πάρτι γενεθλίων στο Συνεδριακό Κέντρο της Κομητείας Παλμ Μπιτς που διοργάνωσε η ομάδα θαυμαστών του «Club 47». «Ο τύπος είναι χαμένος», είπε ο πρώην πρόεδρος για τον Μπάιντεν.

Ο Τραμπ επέκρινε συγκεκριμένα τον Πρόεδρο ότι περιπλανήθηκε μακριά από τους υπόλοιπους ηγέτες κατά τη διάρκεια μίας επίδειξης με αλεξίπτωτο στη Σύνοδο Κορυφής της G7 την Πέμπτη, αναγκάζοντας την πρωθυπουργό της οικοδέσποινας χώρας, Τζόρτζια Μελόνι να τον επαναφέρει ευγενικά πίσω στην ομάδα.

«Όλοι παρακολουθούσαν την επίδειξη και εκείνος γύρισε προς την άλλη κατεύθυνση», είπε ο Τραμπ, περιγράφοντας την παράξενη σκηνή στο πλήθος. «Έκανε εξαιρετική δουλειά», είπε για τη Μελόνι που επέπληξε επιτυχώς τον Μπάιντεν.

«Όλοι οι πρόεδροι θα πρέπει να κάνουν τεστ επάρκειας, τεστ IQ ή γνωστικά τεστ», υποστήριξε ο Τραμπ, τονίζοντας ότι «απέτυχε» σε μία απο τις σχετικές δοκιμασίες στις οποίες τον υπέβαλε ο πρώην γιατρός του Λευκού Οίκου Ρόνι Τζάκσον.

Ο γερουσιαστής Mάρκο Ρούμπιο, ο οποίος είναι στη λίστα με τους υποψηφίους του Τραμπ, ενώθηκε με τον πρώην πρόεδρο στο συνεδριακό κέντρο της Φλόριντα την Παρασκευή, όπως και οι εκπρόσωποι Κόρι Μιλς, Μάικ Βαλτς, Νάνσι Μέιζ και ο Ελληνοαμερικανός Γκας Μπιλιράκης.

Η αδερφή του πρώην προέδρου, Ελίζαμπεθ Τραμπ, εθεάθη επίσης στο πάρτι γενεθλίων. Πανηγυρικά ντυμένοι υποστηρικτές του 45ου προέδρου, οι οποίοι πλήρωσαν μεταξύ 25 και 60 δολαρίων για να παρευρεθούν στη συγκέντρωση, συγκεντρώθηκαν στον χώρο με τον εξοπλισμό τους, καπέλα και σημαίες, Τραμπ ώρες ολόκληρες πριν από την ομιλία του.

Τουλάχιστον δύο υποστηρικτές φάνηκε να λιποθύμησαν από τον καύσωνα της Φλόριντα ενώ περίμεναν να μπουν στο κτήριο. Μέσα στο συνεδριακό κέντρο, ένα πανό «Χρόνια Πολλά» που σημείωνε ότι ο Τραμπ «Γεννήθηκε στις ΗΠΑ την Ημέρα της Σημαίας» τοποθετήθηκε πίσω από τη σκηνή από τους διοργανωτές πριν από την εμφάνιση του πρώην προέδρου.

Nωρίτερ, οι Ρεπουμπλικάνοι παρουσίασαν στον Τραμπ μια τούρτα σοκολάτας κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους στο Καπιτώλιο, η οποία πραγματοποιήθηκε την παραμονή των 78ων γενεθλίων του.

Τα κεριά «45» και «47» στην τούρτα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Μάικ Λι, ήταν ένας φόρος τιμής για να σηματοδοτήσει την πρώτη του προεδρική θητεία και την πιθανότητα να γίνει ο 47ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με τη γερουσιαστή Σίνθια Λάμις, ο Τραμπ δήλωσε ότι θα έκανε μια ευχή για «όλους σε αυτό το δωμάτιο» πριν σβήσει τα κεριά.