Eκλογές στη Γαλλία: Ο πρώην πρόεδρος Ολάντ θα είναι υποψήφιος με το «Λαΐκό Μέτωπο» της Αριστεράς

Γαλλία: Ο πρώην πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα είναι υποψήφιος βουλευτής με το νέο Λαϊκό Μέτωπο, τη σύμπραξη των κομμάτων της γαλλικής Αριστεράς

O Φρανσουά Ολάντ επέστρεψε στην πολιτική της Γαλλίας
O Φρανσουά Ολάντ επέστρεψε στην πολιτική της Γαλλίας
ΑΡ
1'

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής με το νέο Λαϊκό Μέτωπο, τη σύμπραξη των κομμάτων της Αριστεράς ενόψει των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία. Σύμφωνα με εφημερίδα της περιοχής της πόλης Τουλ, στην οποία ο πρωην πρόεδρος της Γαλλίας είχε διατελέσει δήμαρχος με το Σοσιαλιστικό κόμμα, ο Φρανσουά Ολάντ θα κατέλθει υποψήφιος στις εκλογές της 30ής Ιουνίου.

Σοσιαλιστές, οι Πράσινοι, οι Κομμουνιστές και η «Ανυπότακτη Γαλλία» τα τέσσερα βασικά κόμματα της Αριστεράς στη Γαλλία, ανακοίνωσαν πρόσφατα οτι συγκροτούν κοινή πλατφόρμα με έναν υποψήφιο σε κάθε εκλογική περιφέρεια. Συμφώνησαν να σχηματίσουν ένα «Νέο Λαϊκό Μέτωπο» (NPF) εν όψει των πρόωρων εκλογών, κάνοντας εκστρατεία με κοινή πλατφόρμα και παρουσιάζοντας έναν και μόνο υποψήφιο σε κάθε εκλογική περιφέρεια για να ανακόψουν την επέλαση της Μαρίν Λεπέν που αναμένεται να κόψει πρώτη το νήμα.

Τα 4 κόμματα της Αριστεράς κατέληξαν σε συμφωνία μετά από αρκετές ημέρες δύσκολων συνομιλιών. «Γράφτηκε μια νέα σελίδα στην ιστορία της Γαλλίας», ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση. Ο Ζαν Λικ Μελανσόν έγραψε στο Twitter «τα θερμά του συγχαρητήρια και ευχαριστίες στους διαπραγματευτές μας που είχαν τέσσερις άγρυπνες νύχτες» αποφασίζοντας για το πρόγραμμα και τους υποψηφίους.

Μέλη της συμμαχίας είπαν ότι οι πολιτικές που συμφωνήθηκαν περιλαμβάνουν τη μείωση της ηλικίας συνταξιοδότησης, την οποία αύξησε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε μια αντιδημοφιλή αλλαγή πέρυσι, συνδέοντας τους μισθούς με τον πληθωρισμό και εισάγοντας φόρο περιουσίας για τους πλούσιους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή