Γαλλία: Οι Ιάπωνες φέρνουν δικά τους κλιματιστικά στους Ολυμπιακούς αγώνες, παρά τις συστάσεις

Η αποστολή της Ιαπωνίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες βρήκε τη λύση στο πρόβλημα της ζέστης και την απουσία των κλιματιστικών από το χωριό των αθλητών.
AP
2'

Έναν επιπλέον αντίπαλο θα έχουν να αντιμετωπίσουν οι αθλητές που θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το καλοκαίρι, καθώς ο Αύγουστος αναμένεται... καυτός.

Οι αθλητές, έπειτα από απόφαση των διοργανωτών στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης, δεν θα έχουν εγκατεστημένα κλιματιστικά στο Ολυμπιακό χωριό στο Σεν Ντενί. Αντίθετα, θα χρησιμοποιηθεί ένα οικολογικό υπόγειο σύστημα ψύξης που αντλεί νερό από τον ποταμό Σηκουάνα.

Σύμφωνα με την Washington Post, ορισμένες αποστολές σχεδιάζουν να εμφανιστούν στη γαλλική πρωτεύουσα με δικά τους φορητά κλιματιστικά - ακυρώνοντας τις προσπάθειες των διοργανωτών να προστατεύσουν το περιβάλλον.

Έτσι και η ιαπωνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο ότι σχεδιάζει να πληρώσει για τους αθλητές της να έχουν κλιματισμό στα δωμάτιά τους για λόγους «ασφάλειας ».

«Έχουμε κάνει παραγγελίες καρτών τιμών μέσω της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων του Παρισιού», ανέφερε στους Japan Times η ιαπωνική Ολυμπιακή Επιτροπή .

Η κάρτα τιμών είναι μια λίστα με πρόσθετες ανέσεις που μπορούν να αποκτήσουν οι αντιπροσωπείες έναντι χρηματικού ποσού.

Η δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalgo λέει ότι τάσσεται κατά της απόφασης των αθλητών να φέρουν το δικό τους κλιματισμό μαζί τους, εκτός από αυτούς με ειδικές ανάγκες.

«Σέβομαι πολύ την άνεση των αθλητών, αλλά σκέφτομαι ακόμη περισσότερο την επιβίωση της ανθρωπότητας», είπε ο Hidalgo τον Μάρτιο του περασμένου έτους.

Κατά ειρωνικό τρόπο, αυτές οι φορητές μονάδες κλιματισμού θα μπορούσαν να καταλήξουν να χρησιμοποιούν περισσότερη ενέργεια από ό,τι αν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων είχαν συμπεριλάβει τον κλιματισμό στα δωμάτια των αθλητών αρχικά.