Μυστικό σχέδιο για αντικατάσταση του Τζο Μπάιντεν

Πρόκειται για την ιδέα ότι με κάποιο τρόπο, ο πρόεδρος Μπάιντεν θα αντικατασταθεί ως υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος ενόψει των εκλογών του 2024
3'

Μυστικό σχέδιο των Δημοκρατικών για την αντικατάσταση του Μπάιντεν αποκαλύφθηκε, σύμφωνα με την Daily Mail.

To δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι η Κλίντον, ο Ομπάμα, η Πελόζι και ο Σούμερ θα ανατρέψουν τον ηλικιωμένο πρόεδρο και μάλιστα δίνει πληροφορίες και για το πότε θα το κάνουν.

Σχεδόν κάθε φορά που ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εμφανίζεται δημοσίως αυτές τις μέρες, τροφοδοτεί τη φημολογία: Θα αποσυρθεί ο γερασμένος Τζο από την κούρσα του 2024; Θα αναγκαστεί να κάνει στην άκρη;

Στο πιο πρόσφατο περιστατικό, ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εθεάθη το Σάββατο να πιάνει το χέρι του Μπάιντεν και φαινομενικά να καθοδηγεί τον 81χρονο πρόεδρο από τη σκηνή σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση στο Λος Άντζελες.

Και αυτό συνέβη αφού ο Μπάιντεν στάθηκε ακίνητος και κοίταξε άπραγος για ένα ολόκληρο λεπτό σε μια γιορτή, ενώ άλλοι τραγουδούσαν και χόρευαν γύρω του. Τελικά, ο Philonise Floyd, αδελφός του αείμνηστου George Floyd, παρατήρησε την ανησυχητική παύση του Biden και του έτεινε το χέρι του για να τον βοηθήσει.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς διαψεύδει πάντως ότι ο Μπάιντεν πάγωσε στο βίντεο, κάνοντας λόγο για "φτηνό ψεύτικο ισχυρισμό" που εκτοξεύεται από τα μέσα ενημέρωσης.

Η θεωρία της αντικατάστασης

Πάντως κατά πως φαίνεται οι Αμερικανοί δεν πρόκειται να απομακρυνθούν από τη θεωρία αντικατάστασης του Τζο Μπάιντεν. Πρόκειται για την ιδέα ότι με κάποιο τρόπο, ο πρόεδρος θα αντικατασταθεί ως υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος ενόψει των εκλογών του 2024.

Σύμφωνα με το μεγάλο κεφάλι των Δημοκρατικών, τον γκουρού της προεκλογικής εκστρατείας του Ομπάμα, Ντέιβιντ Άξελροντ, η ομάδα του Μπάιντεν προγραμμάτισε ένα από τα πρώτα προεδρικά ντιμπέιτ στην ιστορία (27 Ιουνίου στο CNN) για να αποδείξει στους αρνητές ότι ο Τζο δεν πρόκειται να πάει πουθενά. Όμως το κόλπο ενέχει τεράστιο ρίσκο. Ενώ μια αποτελεσματική εμφάνιση του Μπάιντεν στο ντιμπέιτ θα μπορούσε να βοηθήσει στη συσπείρωση των Δημοκρατικών πίσω του - ένα σημαντικό λάθος θα πυροδοτούσε μόνο περισσότερες συζητήσεις περί αντικατάστασης.

Ο πρώην σύμβουλος της Κλίντον και εμπειρογνώμονας δημοσκοπήσεων Μαρκ Πεν υποστήριξε ότι το ντιμπέιτ στο CNN θα είναι η τελευταία ευκαιρία του Μπάιντεν να διαβεβαιώσει τους ψηφοφόρους ότι είναι κατάλληλος για τη θέση. 'Εσκεμμένα πέταξαν το γάντι για ένα πρώιμο ντιμπέιτ', δήλωσε ο Πεν 'και νομίζω ότι αυτό θα είναι το σημείο στο οποίο οι Αμερικανοί θα κρίνουν: είναι έτοιμος για άλλη μια θητεία ή όχι'.

Τώρα η DailyMail.com υποστηρίζει ότι αν ο Μπάιντεν σκοντάψει σε αυτή την πρώτη αναμέτρηση με τον Τραμπ ή αν τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις συνεχίσουν να πέφτουν, θα χρειαστεί ένα ενιαίο μέτωπο των φιλελεύθερων μεγαλοστελεχών για να κάνει τον Αμερικανό πρόεδρο να πετάξει λευκή πετσέτα.

'Οι μόνοι που θα μπορούσαν να τον αναγκάσουν να αποχωρήσει θα ήταν ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Μπιλ Κλίντον, η Νάνσι Πελόζι και ο Τσακ Σούμερ', δήλωσε ένας στρατηγικός σύμβουλος των Δημοκρατικών στην DailyMail.com. 'Θα έπρεπε να είναι και οι τέσσερις μαζί'.