Συνταρακτικό βίντεο με γιγάντιο καλαμάρι να προστατεύει τα αβγά του

Τι κατέγραψε το βίντεο με το θηλυκό καλαμάρι - Η μητρική δύναμη δεν γνωρίζει είδος 

Συνταρακτικό βίντεο με γιγάντιο καλαμάρι να προστατεύει τα αβγά του
1'

Σπάνιο βίντεο δείχνει ένα καλαμάρι της βαθιάς θάλασσας να προστατεύει τα γιγαντιαία, ημιδιαφανή αυγά του.

Κατά την πλοήγηση ενός τηλεκατευθυνόμενου οχήματος στον Κόλπο της Καλιφόρνιας, οι επιστήμονες εντόπισαν ένα καλαμάρι που γεννάει και κρατάει τα ημιδιαφανή αυγά του.

Επιστήμονες κατέγραψαν εντυπωσιακό βίντεο ενός θηλυκού καλαμαριού βαθιάς θάλασσας που κρατάει στα πλοκάμια του ασυνήθιστα μεγάλα αυγά. Τα πλάνα, τα οποία τράβηξε η ομάδα μέσω ενός τηλεχειριζόμενου οχήματος (ROV) στα ανοικτά των ακτών του Μεξικού, αποκαλύπτουν ότι η μητέρα καλαμάρι κουβαλούσε περίπου 40 αυγά, το καθένα περίπου διπλάσιο σε μέγεθος από εκείνα των καλαμαριών που είχαν συναντήσει προηγουμένως.

Το νέο βίντεο αποκαλύπτει πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με τον κύκλο ζωής των καλαμαριών που ζουν σε μεγάλα βάθη. Είναι γνωστά για το πώς αναπαράγονται σε ένα σκοτεινό και ψυχρό περιβάλλον, όπου το οξυγόνο και η τροφή είναι περιορισμένα.

"Η βαθιά θάλασσα είναι ο μεγαλύτερος ζωντανός χώρος στη Γη και υπάρχουν πολλά που μένουν να ανακαλυφθούν", δήλωσε ο Steven Haddock, ανώτερος επιστήμονας και επικεφαλής της αποστολής στο Ινστιτούτο Ερευνών του Ενυδρείου Monterey Bay (MBARI). "Η απροσδόκητη συνάντησή μας με ένα καλαμάρι που εκκολάπτει γιγαντιαία αυγά τράβηξε την προσοχή όλων στην αίθουσα ελέγχου του πλοίου". Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν τον Μάιο στο περιοδικό Ecology.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή