Πτήση ΜΗ370: Αισθητήρες εντόπισαν θόρυβο - Ελπίδες πως βρέθηκε μετά από 10 χρόνια

Απάντηση στο θρίλερ της εξαφάνισης φαίνεται πως έχουν επιστήμονες
1'

Οι ειδικοί που αναζητούν το χαμένο αεροπλάνο των Μαλαισιανών Αερογραμμών και την πτήση MH370 ισχυρίζονται ότι ένα σήμα που χάθηκε εδώ και καιρό από κάτω από τον ωκεανό θα μπορούσε να αποκαλύψει την τοποθεσία συντριβής του.

Η πτήση της Malaysia Airlines εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 8 Μαρτίου 2014. Παρά τις εκτεταμένες επιχειρήσεις αναζήτησης, το συμπέρασμα των κυβερνήσεων ήταν ότι «η πτήση MH370 τελείωσε στον Νότιο Ινδικό Ωκεανό», αλλά η ακριβής τοποθεσία της παραμένει μυστήριο από τότε.

Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ μετά από ακρόαση 100 ωρών υποβρύχιων ηχογραφήσεων θορύβου από προηγούμενες αεροπορικές καταστροφές εντόπισαν έναν παρόμοιο ήχο στον Ινδικό Ωκεανό.

Ο ειδικός Dr Usama Kadri, μηχανικός και μαθηματικός, προτείνει ότι ένα πλέγμα υδροφώνων που έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει τις αλλαγές στην πίεση της θάλασσας ως μέρος ενός συστήματος ανίχνευσης πυρηνικών εκρήξεων θα μπορούσε να αποδειχθεί ζωτικής σημασίας. Μαζί με την ομάδα του, μελέτησαν δεδομένα από τη στιγμή που το MH370 εξαφανίστηκε πάνω από τον Νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Φαινόταν ότι υπήρχε ένα ανεξήγητο γεγονός σε μια περιοχή γνωστή ως Έβδομο Τόξο που εντοπίστηκε από το φυλάκιο Leeuiwn. Ο Δρ Kadri είπε: «Ένα αεροσκάφος 200 τόνων που συντρίβεται με ταχύτητα 200 μέτρων το δευτερόλεπτο θα απελευθερώσει την κινητική ενέργεια που ισοδυναμεί με έναν μικρό σεισμό. Θα ήταν αρκετά μεγάλο για να καταγραφεί από υδρόφωνα χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά», αναφέρει η Mirror.