Τέξας: Οικογένεια εντόπισε νεογέννητο βρέφος σε γέφυρα - Ο περίεργος νόμος της πολιτείας

Μια οικογένεια που περπατούσε σε ένα μονοπάτι στο Τέξας εντόπισε ένα εγκαταλελειμμένο νεογέννητο τυλιγμένο σε μια πετσέτα 
Νεογέννητο μωρό βρέθηκε στο Τέξας
Associated Press
2'

Το μωρό που βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου ήταν «νεογέννητο» με τα υπολείμματα του ομφάλιου λώρου να υπάρχουν ακόμα, δήλωσαν οι αρχές. Η οικογένεια κάλεσε αμέσως τις Αρχές, ενώ το βρέφος νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση σε νοσοκομείο στο Kέιτι του Τέξας, ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Χάρις το Σάββατο.

Ένας «άγνωστος άνδρας» είχε αφήσει το μωρό σε μια μικρή γέφυρα, είπε το γραφείο του σερίφη, αλλά δεν έχουν ακόμη εντοπίσει ύποπτο. Γύρω στις 9:00 τοπική ώρα, η Ντανιέλα Φέντελε περπατούσε στο μονοπάτι με τον σύζυγό της, την τρίχρονη κόρη και τα σκυλιά τους όταν εντόπισε κάτι.

«Παρατήρησα δύο ποδαράκια να κινούνται…και φώναξα στον σύζυγό μου, «Θεέ μου, ένα μωρό, ένα μωρό!»» είπε η κυρία Φεντέλε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KHOU. Ο σύζυγός της κάλεσε άμεσα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Είπε ότι πήραν άμεσα το μωρό και βρήκαν λίγη σκιά.

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις στην περιοχή δείχνουν ότι οι θερμοκρασίες εκείνη την ημέρα έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο των 35,5 βαθμών Κελσίου. «Αυτή η εικόνα έχει περάσει από το μυαλό μου τόσες φορές», είπε η Φέντελε. «Πώς μπορείς να το κάνει κάποιος αυτό;»

Ο νόμος «Safe Haven» του Τέξας, γνωστός και ως Baby Moses Law, επιτρέπει στους γονείς που αισθάνονται ότι δεν μπορούν να φροντίσουν το μωρό τους να το φέρουν σε πυροσβεστικό σταθμό, νοσοκομείο ή σταθμό ιατρικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. Τα μωρά που παραδίδονται βάσει του νόμου πρέπει να είναι 60 ημερών ή μικρότερα και να μην έχουν τραυματιστεί.

Το γραφείο του σερίφη είπε ότι μετά την εξέταση και τη θεραπεία του μωρού από γιατρούς, η υπηρεσία Child Protective Services του Τέξας θα παρέμβει.
Το άτομο που εγκατέλειψε το μωρό θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κατηγορίες για εγκατάλειψη και έκθεση παιδιού σε κίνδυνο