Μόντι: Η Διάσκεψη Κορυφής για την προβολή G7 ευκαιρία για ζητήματα σημασίας για τον Παγκόσμιο Νότο

Στην αναχώρησή του πριν από την επίσκεψή του, ο Ινδός πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Σύνοδος Κορυφής της G7 είναι μια ευκαιρία να συζητηθούν θέματα ζωτικής σημασίας για τον Παγκόσμιο Νότο

Μόντι: Η Διάσκεψη Κορυφής για την προβολή G7 ευκαιρία για ζητήματα σημασίας για τον Παγκόσμιο Νότο
2'

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι δήλωσε την Πέμπτη ότι είναι χαρούμενος που η πρώτη επίσκεψή του για τρίτη συνεχόμενη θητεία είναι στην Ιταλία για τη Σύνοδο Κορυφής των G-7 και σημείωσε ότι η Ινδία έχει δεσμευτεί να εδραιώσει τη στρατηγική της συνεργασία με την Ιταλία και να ενισχύσει τη συνεργασία στην Ινδία περιοχές του Ειρηνικού και της Μεσογείου. Ο πρωθυπουργός Μόντι ταξίδεψε στην περιοχή της Απουλίας στην Ιταλία για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της G7 στις 14 Ιουνίου, μετά από πρόσκληση της Ιταλίδας πρωθυπουργού, Μελόνι.

Στην αναχώρησή του πριν από την επίσκεψή του, ο Ινδός πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Σύνοδος Κορυφής της G7 είναι μια ευκαιρία να συζητηθούν θέματα ζωτικής σημασίας για τον Παγκόσμιο Νότο. Είπε ότι θα δοθεί έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη, την ενέργεια, την Αφρική και τη Μεσόγειο κατά τη διάρκεια των συζητήσεων. «Θα είναι μια ευκαιρία να υπάρξει μεγαλύτερη συνέργεια μεταξύ των αποτελεσμάτων της Συνόδου Κορυφής της G20 που πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρία της Ινδίας και της επικείμενης Συνόδου Κορυφής της G7, και να συζητηθούν θέματα που είναι κρίσιμα για τον Παγκόσμιο Νότο», είπε.

Ο πρωθυπουργός Μόντι είπε ότι ανυπομονεί να συναντήσει άλλους ηγέτες που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής. "Χαίρομαι που η πρώτη μου επίσκεψη για τρίτη συνεχόμενη θητεία είναι στην Ιταλία για τη Σύνοδο Κορυφής των G-7. Θυμάμαι θερμά την επίσκεψή μου στην Ιταλία για τη Σύνοδο Κορυφής της G20 το 2021. Οι δύο επισκέψεις του Πρωθυπουργού Μελόνι στην Ινδία πέρυσι ήταν καθοριστικές για την Δύναμη και βάθος στη διμερή μας ατζέντα Παραμένουμε προσηλωμένοι στην εδραίωση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ινδίας-Ιταλίας και στην ενίσχυση της συνεργασίας στις περιοχές Ινδο-Ειρηνικού και Μεσογείου», είπε.

Θα είναι η 11η συμμετοχή της Ινδίας στη Σύνοδο Κορυφής της G7 και η πέμπτη συνεχόμενη συμμετοχή του πρωθυπουργού Μόντι στη Σύνοδο Κορυφής της G7.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή