Δούρειος Ίππος: Πακτωλό χρημάτων σπρώχνει η Τουρκία για...εκπαίδευση νέων του εξωτερικού

Η Τουρκία θέλει να «αυξήσει την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα των υπηρεσιών στο εξωτερικό»

Δούρειος Ίππος: Πακτωλό χρημάτων σπρώχνει η Τουρκία για...εκπαίδευση νέων του εξωτερικού
Φωτ.: Eurokinissi
2'

Νέα γενιά «Ερντογανιστών» επιδιώκει να χτίσει η Τουρκία απλώνοντας τα δίχτυα της ολοένα και περισσότερο και στο εξωτερικό.

Η Προεδρία Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας έχει καθορίσει τον οδικό χάρτη για το έργο της προκειμένου να «αυξήσει την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα των προεδρικών υπηρεσιών στο εξωτερικό».

Στο πλαίσιο του στόχου τέθηκαν συνολικά έξι επιμέρους στόχοι.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Mustafa Bildircin από το BirGün οι μελέτες που θα γίνουν για την αύξηση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των υπηρεσιών στο εξωτερικό θα έχουν ολοκληρωθεί έως το 2028.

Σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που εξέδωσε η Diyanet, μαθητές από το εξωτερικό θα μεταφερθούν στην Τουρκία για θρησκευτική εκπαίδευση. Στο πλαίσιο αυτό, καταρχάς, 1.147 μαθητές θα λάβουν θρησκευτική εκπαίδευση στην Τουρκία το 2024. Ο αριθμός των φοιτητών που θα μεταφερθούν στην Τουρκία από το εξωτερικό θα φτάσει τις 750.000 μεταξύ 2025-2028.

Η τουρκική θρησκευτική υπηρεσία, που λειτουργεί σαν το μακρύ χέρι του καθεστώτος Ερντογάν, θα αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τους Τούρκους πολίτεςπου ζουν στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο του έργου, θα προσεγγιστούν συνολικά 2.100.000 άτομα έως το 2028.

Οι δραστηριότητες της Προεδρίας στο εξωτερικό, η οποία έχει προϋπολογισμό 91,8 δισεκατομμυρίων τουρκικών λιρών το 2024, δεν θα περιοριστούν σε αυτά. Η Diyanet θα πραγματοποιήσει συνολικά 30.000 δραστηριότητες για νέους και οικογένειες στο εξωτερικό το 2024.

Πάνω από μισο δισ. τουρκικές λίρες

Πάνω από μισό δισεκατομμύριο λίρες θα δαπανηθούν για το έργο της Προεδρίας στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τον υπολογισμό του κόστους που εκπονήθηκε από την Προεδρία των Θρησκευτικών Υποθέσεων για ξένους στόχους, θα χρειαστούν 680.508.256 τουρκικές λίρες για δραστηριότητες στο εξωτερικό.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή