Xu Yangtian: Ποιος είναι ο μυστηριώδης δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Shein

Ο Xu Yangtian, ιδρυτής της κινεζικής προέλευσης εφαρμογής αγορών γρήγορης μόδας Shein, κρατάει χαμηλό προφίλ και μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητητας

O Xu Yangtian με κολλεγιακή εμφάνιση

Guardian
2'

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει το πρόσωπο του Κινέζου ιδρυτή της Shein, Xu Yangtian, γνωστός κι ως Sky Xu ή Chris Xu.

Ο Xu Yangtian, ιδρυτής της κινεζικής προέλευσης εφαρμογής αγορών γρήγορης μόδας Shein, κρατάει χαμηλό προφίλ και μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητητας, εξαιτίας του φόβου - όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα - μήπως προσελκύσει ανεπιθύμητη προσοχή, καθώς η εταιρεία επιδιώκει μια αρχική δημόσια προσφορά (IPO) στο Λονδίνο που αποτιμά την εταιρεία σε 64 δισεκατομμύρια δολάρια, αν και πρόσφατα βρέθηκε στο επίκεντρο σφοδρών κατηγοριών για καρκινογόνες ουσίες σε ρούχα της.

Πολύ λίγα είναι γνωστά για τον μυστηριώδη Κινέζο δισεκατομμυριούχο, καθώς η εταιρεία δεν έχει δημοσιεύσει ποτέ φωτογραφίες του. Ούτε έχει κάνει δημόσιες ομιλίες καθόλη τη διάρκεια της καριέρας του, ακόμη και όταν η Shein έγινε μια όλο και πιο οικεία μάρκα ηλεκτρονικού εμπορίου σε όλο τον κόσμο. Μία φωτογραφία του διακινήθηκε πριν από περίπου δύο χρόνια, όπου φαίνεται να φωτογραφίζεται μετά από τελετή αποφοίτησης.

Διάφορες αναφορές τον περιγράφουν ως Κινεζοαμερικανό που σπούδασε στο Πανεπιστήμιο George Washington ή ως γεννημένο στο Shandong το 1984, συνεχίζοντας τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας Qingdao. Η Shein δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι ο Xu είναι γεννημένος στην Κίνα. Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης τον περιγράφουν ως έναν μέσο μαθητή από φτωχό υπόβαθρο, ο οποίος έπρεπε να εργαστεί για να συντηρήσει τον εαυτό του μέσω του κολλεγίου. Ανέπτυξε μια δεξιότητα με τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) που θα υποστήριζε τη μελλοντική του επιτυχία.

Οι αναφορές σχετικά με το υπόβαθρο του Xu και την άνοδο μέσω της βιομηχανίας έχουν ζωγραφίσει μια εικόνα ενός σκληρά εργαζόμενου SEO whiz, με υποτιθέμενη ικανότητα για αδίστακτες επιχειρηματικές αποφάσεις. Εργαζόμενοι και πρώην συνεργάτες του τον περιγράφουν ως «συνηθισμένο, ήσυχο, ταπεινό», αλλά και ως «πανούργο, που συχνά περνάει απαρατήρητος όταν βρίσκεται στο γραφείο του»

Το 2011 ο Xu δημιούργησε το SheInside, έναν διαδικτυακό λιανοπωλητή νυφικών με έδρα το Nanjing και προπομπό της Shein, στην οποία μετασχηματίστηκε το 2015, μεταφέροντας την έδρα της στο Guangzhou και ανοίγοντας γραφείο στις ΗΠΑ.