Πρίγκιπας Χάρι: Πώς τον ενημέρωσε ο Κάρολος για τον θάνατο της Νταΐάνα - «Με τρύπησε σαν βέλος»

Ο πρίγκιπας Χάρι μίλησε για τις σπαραξικάρδιες στιγμές που βίωσε μετά τον θάνατο της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα

Ο βασιλιάς Κάρολος με την αδικοχαμένη Νταϊάνα και τους πρίγκιπες Χάρι και Ουίλιαμ
Ο βασιλιάς Κάρολος με την αδικοχαμένη Νταϊάνα και τους πρίγκιπες Χάρι και Ουίλιαμ
Associated Press
2'

Ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος έχει αποκλειστεί από τον βασιλιά Κάρολο σε διάφορες περιπτώσεις, εν μέσω της εσωτερικής ρήξης της βασιλικής οικογένειας, μίλησε για τις σπαραξικάρδιες στιγμές που βίωσε μετά τον θάνατο της μητέρας του, της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Στην τρυφερή ηλικία των δώδεκα ετών, ο Χάρι έλαβε την είδηση ​​του θανάτου της Νταϊάνα από τον πατέρα του, τον Βασιλιά Κάρολο, στις 31 Αυγούστου του 1997. Ο Δούκας είπε ότι ήλπιζε ότι η μητέρα του θα ήταν καλά στην αρχή, αλλά αναγνώρισε επίσης ότι ο πατέρας του είχε πει κάποια συγκινητικά λόγια που είχαν μείνει στη μνήμη του «σαν βέλη σε στόχο» εκείνη τη στιγμή.

Στα απομνημονεύματά του με τίτλο «Spare», ο Χάρι περιέγραψε πώς ο βασιλιάς Κάρολος του γνωστοποίησε τα καταστροφικά νέα καθισμένος στην άκρη του κρεβατιού του και βάζοντας την παλάμη του στο γόνατό του. Είπε ότι ο πατέρας του «με κοίταξε με (έναν κάπως) αστείο τρόπο, με τρόπο που δεν με είχε ξανακοιτάξει», ανέφερε το GB News.

Ο Χάρι δήλωσε ότι παρακολουθούσε με αγωνία τον πατέρα του να επιβεβαιώνει ότι η μητέρα του θα είναι καλά ακόμα και αφού ο Κάρολος τον ενημέρωσε για το ατύχημα. Ο Χάρι έγραψε, «Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, θα της κάνουν καλά το κεφάλι και θα πάμε να τη δούμε. Σήμερα. Το αργότερο αύριο», είχε ενημερώσει με ακρίβεια τον 12χρονο γιο του.

Ωστόσο, ο Χάρι ως παιδί ανακάλυψε ότι όλα αυτά δεν ήταν αλήθεια και ότι η μητέρα του είχε πεθάνει. «Προσπάθησαν, αγαπητό μου αγόρι», είπε ο Χάρι ότι του είπε ο πατέρας του. «Δεν τα κατάφερε, όμως πολύ φοβάμαι», πρόσθεσε ο Kάρολος. Αυτά είναι ακριβώς τα λόγια που θυμάται τόσο έντονα ο Χάρι και εξηγεί ως τον λόγο που σταμάτησαν όλα για εκείνον. «Τίποτα από αυτά που του είπα τότε δεν έμεινε στη μνήμη μου», τόνισε και πρόσθεσε ότι δεν έχυσε ούτε ένα δάκρυ.«Είναι πιθανό να μην είπα τίποτα. Αυτό που θυμάμαι με εκπληκτική σαφήνεια είναι ότι δεν έκλαψα. Ούτε ένα δάκρυ»

Στη συνέχεια, ο δούκας αποκάλυψε το δώρο που έλαβε αμέσως μετά τον θάνατο της μητέρας του. Ο Χάρι αποκάλυψε ότι η θεία του, Σάρα Φέργκιουσον, του είχε δώσει ένα μικρό μπλε κουτί, που κουβαλούσε μια τούφα από τα μαλλιά της Νταϊάνα. Ο Χάρι ανέφερε ότι η Σάρα του είχε πει έναν λόγο που έκοψε τα μαλλιά της μητέρας του όταν ήταν στο Παρίσι. Παραδέχτηκε επίσης ότι του λείπει η μαμά του καθημερινά και εξήγησε ότι ήταν «απλά απερίγραπτη».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή