Tο Βόρειο Σέλας... από το διάστημα! Εκπληκτικό βίντεο δείχνει το πράσινο σέλας από ψηλά

Τα ενυπωσιακά πλάνα δείχνουν ένα λαμπερό πράσινο ρεύμα φωτός να καλύπτει χιλιάδες μίλια σε όλο τον πλανήτη

Tο Βόρειο Σέλας... από το διάστημα! Εκπληκτικό βίντεο δείχνει το πράσινο σέλας από ψηλά
x/twitter
2'

Το σέλας - το εκπληκτικό φυσικό φαινόμενο - που είναι ορατό από τη Γη, κατέγραψαν αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) που είχαν την τύχη να έχουν μία μοναδική θέα με τον πλανήτης μας στο βάθος.

Τα ενυπωσιακά πλάνα δείχνουν ένα λαμπερό πράσινο ρεύμα φωτός να καλύπτει χιλιάδες μίλια σε όλο τον πλανήτη.

Το βίντεο γυρίστηκε από τον Matthew Dominick της NASA στο ISS, ο οποίος περιφέρεται γύρω από τη Γη σε ύψος περίπου 250 μιλίων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Οι αστροναύτες στον ISS έχουν τη δική τους προσωπική σύνδεση στο διαδίκτυο, που σημαίνει ότι μπορούν να δημοσιεύουν στο X, να στέλνουν email και πολλά άλλα.

Ένα σέλας δημιουργείται από διαταραχές στη μαγνητόσφαιρα της Γης λόγω μιας ροής σωματιδίων από τον ήλιο και συνήθως επικεντρώνεται γύρω από τους μαγνητικούς πόλους της Γης – γι’ αυτό και είναι γνωστό ως βόρειο ή νότιο φως.

Τα φορτισμένα σωματίδια αποβάλλονται από τον ήλιο με κορυφαίες ταχύτητες πριν αλληλεπιδράσουν με το μαγνητικό πεδίο της Γης.

Αν και σε αυτό το βίντεο το σέλας είναι πράσινο, η έγχρωμη εμφάνισή του εξαρτάται εν μέρει από τα μόρια με τα οποία αλληλεπιδρούν τα φορτισμένα σωματίδια.

Το κόκκινο και το πράσινο χρώμα τείνουν να είναι χαρακτηριστικά του οξυγόνου, το ροζ και το κόκκινο τα σημάδια του αζώτου με το μπλε και το μοβ να είναι τα αποτελέσματα του υδρογόνου και του ηλίου.

Αν και δεν είναι σαφές από το βίντεο πού ακριβώς βρισκόταν ο ISS εκείνη τη στιγμή, είναι γνωστό ότι ο σταθμός ακολουθεί μια κυκλική διαδρομή γύρω από τη Γη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή