Πρωτοφανές: Ένα σπάνιο άνθος και το λουλούδι με τη χειρότερη μυρωδιά του κόσμου άνθισαν ταυτόχρονα

Μια απίθανη σύμπτωση με δύο λουλούδια σε βοτανικό κήπο στο Λονδίνο 
Πρωτοφανές: Ένα σπάνιο άνθος και το λουλούδι με τη χειρότερη μυρωδιά του κόσμου άνθισαν ταυτόχρονα
1'

Το Titan arum, γνωστό ως το «λουλούδι με τη χειρότερη μυρωδιά στον κόσμο», και το χημικά αρωματισμένο aristolochia goldiena, ένα από τα πιο σπάνια λουλούδια στον κόσμο, άνθισαν ταυτόχρονα για πρώτη φορά στους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους στο Kew Gardens στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Kew Gardens, η Aristolochia goldiena άνθισε για τρίτη φορά στην ιστορία της στον βοτανικό κήπο. Στη δήλωση αναφέρθηκε ότι το πρώτο λουλούδι Aristolochia goldiena, το οποίο έχει ύψος 3 μέτρα και ζει περίπου 48 ώρες, άνθισε το 1990 και το δεύτερο το 2023 και ότι η μυρωδιά του μοιάζει με χημικά.

Το Titan arum ανθίζει δύο φορές για πρώτη φορά σε λιγότερο από 5 χρόνια
Στη δήλωση αναφέρθηκε ότι το δύσοσμο τιτανικό άρωμα, όπως και το Aristolochia goldiena, άνθισε επίσης εκπληκτικά.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι το λουλούδι, που βρίσκεται στον βοτανικό κήπο από το 1889, άνθισε για πρώτη φορά το 1926 και υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία επενέβη στο πλήθος λόγω του έντονου ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε τότε.

Η δήλωση περιλάμβανε επίσης την πληροφορία ότι το Titan arum, στον οποίο δόθηκε ο τίτλος «του λουλουδιού με τη χειρότερη μυρωδιά του κόσμου» λόγω της μυρωδιάς του που μοιάζει κατά κάποιους με σάπιου κρέατος, άνθισε για τελευταία φορά το 2021.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή