Φρίκη στη Γαλλία: Ομαδικός βιασμός 12χρονης από τρεις 13χρονους - Τη φώναζαν «βρωμοεβραία»

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στη Γαλλία ο ομαδικός βιασμός ενός 12χρονου κοριτσιού από 13χρονα αγόρια, τα οποία την εξύβρισαν αποκαλώντας την «βρωμοεβραία».
Σοκ στη Γαλλία
Σοκ στη Γαλλία
Unsplash
4'

Τρία αγόρια από τη Γαλλία συνελήφθησαν για τον ομαδικό βιασμό μιας 12χρονης Εβραίας στο Παρίσι σε μια αντισημιτική επίθεση, είπε η αστυνομία - ωθώντας τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και άλλους αξιωματούχους να απαιτήσουν από τα σχολεία να πατάξουν τον ρατσισμό και τη βία που τροφοδοτείται από το μίσος.

Το θύμα, από το Courbevoie, είπε στην αστυνομία ότι τα αγόρια τη βίασαν, την απείλησαν οτι θα τη σκοτώσουν και της απηύθυναν αντισημιτικές ύβρεις κατά τη διάρκεια της επίθεσης το Σάββατο. Το κορίτσι στοχοποιήθηκε ειδικά για τη θρησκεία της, ανέφερε η εισαγγελία της Ναντέρ.

Ο αρχιραβίνος της Γαλλίας Haim Korsia δήλωσε «τρομοκρατημένος» από την επίθεση και κάλεσε το έθνος του να καταστείλει τέτοιες αποκρουστικές πράξεις αντισημιτισμού. «Η δικαιοσύνη πρέπει να τιμωρήσει αυστηρά τους δράστες αυτής της απεχθούς πράξης. Κανείς δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από αυτό το πρωτοφανές αντισημιτικό κύμα», έγραψε η Korsia στο X.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Le Parisien, ένας από τους υπόπτους φέρεται να ήταν ο πρώην φίλος του θύματος, ο οποίος σχεδίαζε εκδίκηση εναντίον της αφού υποτίθεται ότι του έκρυψε το γεγονός ότι ήταν Εβραία. Ο δικηγόρος και ηγέτης των Εβραίων Elie Korchia είπε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM ότι ο πόλεμος στη Γάζα αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Μετά την επίθεση, προειδοποίησαν το κορίτσι να μην πάει στην αστυνομία και ο κύριος δράστης της ζήτησε να τους πληρώσει 200 ​​ευρώ «αλλιώς κάτι κακό θα συνέβαινε σε εκείνη και την οικογένειά της γιατί ξέρει πού είναι», αναφέρει η Le Parisien.Όλοι οι δράστες, ηλικίας 12, 13 και 14 ετών, συνελήφθησαν.

Δύο από τα αγόρια κατηγορήθηκαν για ομαδικό βιασμό σε ανήλικο κάτω των 15 ετών, βία και δημόσια προσβολή με κίνητρο τη θρησκεία, απειλές για θάνατο, απόπειρα εκβίασης και παράνομη εγγραφή ή μετάδοση σεξουαλικών εικόνων.

Οι δύο έφηβοι που κατηγορούνται για συμμετοχή στον βιασμό κρατούνται και το τρίτο αγόρι τοποθετήθηκε σε πρόγραμμα ειδικής αγωγής για συνδρομή στη βδελυρή πράξη. Το φρικτό έγκλημα πυροδότησε διαδηλώσεις έξω από το Δημαρχείο του Παρισιού, με τους πολίτες να είναι απογοητευμένοι για την άνοδο του αντισημιτισμού στη Γαλλία από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Ο Μακρόν έσπευσε να καταδικάσει την επίθεση και κάλεσε την υπουργό Παιδείας Νικόλ Μπελουμπέ «να οργανώσει μια συζήτηση σε όλα τα σχολεία για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και του ρατσισμού, για να αποτρέψει τη ρητορική μίσους με σοβαρές συνέπειες από τη διείσδυση στα σχολεία».

Η Μπελουμπέ επανέλαβε την οργή και είπε ότι το έθνος θα είναι ενωμένο στην «απάντησή του ενάντια στη βαρβαρότητα». «Ο τρόμος δεν έχει όρια», είπε η Μπελουμπέ σε μια δήλωση σχετικά με το έγκλημα. «Βιασμός, αντισημιτισμός: όλα είναι αποτρόπαια σε αυτό το έγκλημα που διαπράχθηκε στο Courbevoie εναντίον ενός 12χρονου κοριτσιού».

Σημειώνεται πως οι αντισημιτικές πράξεις αυξήθηκαν στη Γαλλία το πρώτο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, τα οποία ανέφεραν «366 αντισημιτικές πράξεις» που καταγράφηκαν μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου, σημειώνοντας αύξηση 300% σε διάστημα ενός έτους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή