Τενεσί: Φοιτητές έφτιαξαν προσθετικά μέλη για 12χρονη - Κατάφερε να παίξει ντραμς χωρίς χέρια

Φοιτητές από το Τενεσί έφτιαξαν τεχνητά μέλη με 3D τεχνολογία για να βοηθήσουν μία 12χρονη χωρίς χέρια να παίξει ντραμς
12χρονη χωρίς χέρια παίζει ντραμς
12χρονη χωρίς χέρια παίζει ντραμς
2'

Το College Lab φτιάχνει τρισδιάστατα χέρια για να βοηθήσει μία 12χρονη χωρίς χέρια να πετύχει τους στόχους της και να παίξει ντραμς.

Η 12χρονη Aubrey Sauvie δεν άφησε ποτέ την έλλειψη χεριών να σταθεί εμπόδιο στην επιδίωξη των ενδιαφερόντων της, είτε αυτό ήταν το Tae Kwon Do, η τέχνη ή το μακιγιάζ. Γεννημένη με συγγενή ακρωτηριασμό, χωρίς χέρια από τους αγκώνες και κάτω και χωρίς δάχτυλα στο ένα πόδι της, έδειξε από πολύ νωρίς που στην οικογένειά της ότι θα καταφέρει μόνη της και θα πετύχει κάθε της στόχο.

«Είναι μόνο ένα μέρος του εαυτού μου», είπε ο Aubrey Sauvie στο WKRN. «Δεν με καθόρισε ολοκληρωτικά. Ήταν σίγουρα μια πρόκληση να μάθω, αλλά όσο περνούσε ο καιρός, γινόταν όλο και πιο εύκολο μέχρι που δεν ήταν καθόλου δύσκολο».

Πράγματι, το οικογενειακό άλμπουμ φωτογραφιών είναι γεμάτο με φωτογραφίες της σε διαγωνισμούς χορού, που σπάει σανίδες με ένα ιπτάμενο πλάγιο λάκτισμα ή είναι παραταγμένη μπροστά από τα ντραμς της με το σχολικό της συγκρότημα, με τις μπαγκέτες κολλημένες στις πτυχές των αγκώνων της.

Στα ντραμς όμως όσο κι αν προσπάθησε δεν μπόρεσε να πετύχει τα αποτελέσματα που ήθελε, καθώς ο ήχος δεν ήταν σωστός. Ο δάσκαλος της μπάντας στο γυμνάσιο της Aubrey τη συνέστησε ως υποψήφια για το πρόγραμμα του Tennessee Tech University, Engineering for Kids, όπου 10 μαθητές αποφάσισαν να κάνουν ένα έργο για τη δημιουργία ενός ζεύγους προσαρμοσμένων προσθετικών ώστε να μπορέσει να παίζει ντραμς.

tenesi.jpg

«Έτσι παίζει ντραμς; παίζει και μπαγκέτες;» θυμάται να αναρωτιέται ένας φοιτητής μηχανολογίας στο Tennessee Tech Zάκαρι Χένσον στο ABC καθώς θυμόταν τη διαδικασία σκέψης του. «Παίζει ξυλόφωνο; Κάτι τέτοιο. Λοιπόν, θα πρέπει να έχει διαφορετικές λαβές; Πώς θα στερεωθούν; Όλα αυτά είναι ερωτήματα που σκεφτόμαστε».

Η λύση, όπως είδαν, ήταν ένα ζεύγος ανθεκτικών αλλά εύκαμπτων προσαρμοσμένων προσθετικών με εναλλασσόμενες λαβές, εκτυπωμένο σε 3D, κάτι που ο καθηγητής Μηχανολόγων Μηχανικών του Tennessee Στίφεν Κάνφιλντ είπε ότι ήταν μια λήψη στο εκατομμύριο.

Οι φοιτητές συνέχισαν να εργάζονται όλο το εξάμηνο λαμβάνοντας μετρήσεις και δοκιμάζοντας πρωτότυπα προτού το ένα στο εκατομμύριο πλάνο τους αποδειχτεί επιτυχία- ξαφνιάζοντας τους ίδιους, όσο και την ίδια την Aubrey. Τώρα η νεαρή ντράμερ ακούει τοn υπέροχο και σωστό ήχο, οραματίζεται ένα πλήρες drum kit και σχεδιάζει τον επόμενο στόχο της.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή