Η «υπόσχεση» σε ένα άγνωστο μωρό που βρέθηκε στραγγαλισμένο πριν από 42 χρόνια

Πώς ένα ζευγάρι ανέλαβε να «μην ξεχαστεί» το άγνωστο κοριτσάκι που βρέθηκε στραγγαλισμένο το 1982

Η «υπόσχεση» σε ένα άγνωστο μωρό που βρέθηκε στραγγαλισμένο πριν από 42 χρόνια
Guardian
2'

Πριν από 42 χρόνια ένα μωρό βρίσκεται στραγγαλισμένο και τυλιγμένο σε ύφασμα μέσα σε μία τσάντα κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό του Νορθάμπτον. Η ανακάλυψη έγινε πρωτοσέλιδο και συγκλόνισε τη Βρετανία, ωστόσο ούτε ο ένοχος, αλλά ούτε οι γονείς του, βρέθηκαν και η υπόθεση έκλεισε 11 χρόνια αργότερα.

Το ζευγάρι που το βρήκε ανέλαβε να το θάψει, και στην κηδεία του παραβρέθηκαν τρεις αστυνομικούς, ένας νεκροθάφτης και δύο δημοσιογράφοι, μαζί με τον τότε εφημέριος της εκκλησίας

Έκτοτε το ζευγάρι, κάθε χρόνο, περίπου στις 18 κάθε Μάη, επισκέπτεται στον τάφο του κοριτσιού, που είναι κρυμμένος σε μια απομονωμένη γωνιά ενός νεκροταφείου, ως υπόσχεση να μην ξεχαστεί.

Ο τάφος βρίσκεται χωριστά από εκείνους των άλλων παιδιών, σε ένα απομονωμένο σημείο, καθώς δεν υπήρχε οικογένεια για να πληρώσει. Είναι στολισμένο με λουλούδια, έναν ανεμόμυλο και παιχνίδια που άφησαν τα παιδιά της περιοχής.

Το 2019, οι Burgons κανόνισαν να φτιάξουν μια ταφόπλακα, δωρεά από έναν τοπικό λιθοξόο, καθώς φοβήθηκαν ότι το μωρό θα μπορούσε να ξεχαστεί χωρίς ορατό τάφο.

Η ταφόπλακα αναφέρεται στο κορίτσι ως «πεσμένο σπουργίτι», μια αναφορά σε ένα βιβλικό απόσπασμα που χρησιμοποιήθηκε πριν από χρόνια στη νεκρώσιμη ακολουθία.

Την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία συνέλαβε μια 57χρονη γυναίκα στο Νορθάμπτον ως ύποπτη για τη δολοφονία του μωρού, σε μία αναψηλάφιση της υπόθεσης.

Η Margaret Burgon είπε ότι ελπίζει ότι τώρα που έγινε μια σύλληψη θα μπορούσαν να μάθουν τι συνέβη στο παιδί και να συναντήσουν τη μητέρα της. «Αν ήμουν ποτέ σε θέση να τη συναντήσω, πιθανότατα θα έδινα στο κορίτσι μια αγκαλιά».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή