Αυστρία: «Xρυσή» κληρονόμος χάρισε 25 εκατομμύρια ευρώ από την περιουσία της

Μία νεαρή Αυστριακή κληρονόμος ανέθεσε σε 50 εθελοντές να μοιράσουν 25 εκατομμύρια ευρώ από την περιουσία της
H φιλάνθρωπος από την Ασία
H φιλάνθρωπος από την Ασία
2'

Η Μαρλέν Ένγκελχορν είναι γόνος μίας εκ των πιο πλούσιων οικογενειών στην Αυστρία και θέλει να μοιράσει την κληρονομιά της. Είναι 31 ετών, ζει στη Βιέννη και έχει δημιουργήσει μια ομάδα πολιτών για να αποφασίσει πώς θα διανείμει μεγάλο μέρος της περιουσίας που κληρονόμησε από τη γιαγιά της. Για την ακρίβεια ζητάει από 50 Αυστριακούς να καθορίσουν πώς θα πρέπει να αναδιανεμηθούν 25 εκατ. ευρώ από την περιουσία της, σε διάφορες φιλανθρωπικές και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις.

Οι πρόγονοί της ίδρυσαν τη φαρμακευτική εταιρεία BSAF, η οποία θα αποκτούσε την Boehringer Mannheim. Το μερίδιο από την περιουσία των 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων της οικογένειας μοιράστηκε σε 77 ομάδες από 50 τυχαία επιλεγμένους πολίτες του Σάλτσμπουργκ, οι οποίοι σχημάτισαν μια ομάδα εργασίας που συναντήθηκε σε διάστημα 6 εβδομάδων για να αποφασίσουν.

Τα μέλη του Good Council for Redistribution επιλέχθηκαν τυχαία από μια ομάδα 10.000 ατόμων και έλαβαν «μια σειρά διαλέξεων, μεταξύ άλλων από φιλοσόφους και καθηγητές οικονομικών για να εμπνεύσουν τις επιλογές τους», αναφέρει το Euro News. Μόλις σχηματίστηκε η επιτροπή, η Ένγκελχορν αποσύρθηκε εντελώς από τη διαδικασία.

Δύο από τους παραλήπτες της κληρονομιάς είναι η Αυστριακή Ένωση Προστασίας της Φύσης και η Nuenerhaus, (οργανισμός βοήθειας για τους αστέγους) που έλαβαν από 1,5 εκατομμύρια δολάρια. Δύο πολιτικές ομάδες σκέψης, το Ινστιτούτο Momentum και το Attac Austria, βραβεύτηκαν επίσης με 1 εκατομμύριο ευρώ.

Περί τα 300.000 ευρώ δωρίστηκαν στα Αυτόνομα Αυστριακά Καταφύγια Γυναικών και 100.400 ευρώ πήγαν στο φιλανθρωπικό ίδρυμα αποκατάστασης της φύσης, το Común Foundation.. Η Αυστρία είναι μία από τις μόνες χώρες στην Ευρώπη που δεν έχει νόμο περί φόρου κληρονομιάς για τα βιβλία, οπότε ο Ένγκελχορν είναι ένας παθιασμένος υπέρμαχος των υπερπλούσιων της χώρας να προσφέρουν όσα περισσότερα μπορούν.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή