Έρωτας για ρεκόρ: Η γηραιότερη «πιγκουίνα» στον κόσμο έγινε ξανά μαμά - 26 χρόνια νεότερος ο μπαμπάς

Τον γύρο του κόσμου κάνει το ασυνήθιστο «λαβ στόρι» δύο πιγκουίνων με τεράστια διαφορά ηλικίας που έγιναν γονείς σε πείσμα όλων των προγνωστικών
Η ασυνήθιστη ιστορία αγάπης δύο πιγκουίνων με τεράστια διαφορά ηλικίας
Η ασυνήθιστη ιστορία αγάπης δύο πιγκουίνων με τεράστια διαφορά ηλικίας
2'

Μία απο τις γηραιότερες «πιγκουίνες» στον κόσμο έκανε μωρό με τον πολύ νεότερο σύντροφό της σε ζωολογικό κήπο στην ανατολική ακτή της Αγγλίας. Η άφιξη ενός νεοσσού πιγκουίνου Humboldt στον ζωολογικό κήπο Newquay στην Κορνουάλη έχει εκπλήξει τους φύλακες καθώς η μητέρα έχει διαφορά ηλικίας 26 ετών με τον πατέρα. Είναι ένας από τους γηραιότερους πιγκουίνους στον κόσμο

Η προ-προ-γιαγιά Γουίντι 30 ετών, μία «πιγκουίνα» Humboldt και ο Nάτσο, 4 ετών εξέπληξαν τους πάντες με τον ασυνήθιστο έρωτά τους κατά την προηγούμενη αναπαραγωγική περίοδο. Όμως η διαφορά ηλικίας των 26 ετών δεν φαίνεται να στάθηκε εμπόδιο καθώς φέτος το ζευγάρι απέκτησε ένα υγιές μωρό.

Ενώ ο τετράχρονος Nάτσο έγινε πατέρας για πρώτη φορά, η Γουίντι έγινε μητέρα για πρώτη φορά το 1999 και από τότε απέκτησε 23 απογόνους. Λόγω της επιτυχίας των απογόνων της μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος αναπαραγωγής το 2023, κέρδισε μάλιστα τον τίτλο της προ-προ-προγιαγιάς σε έναν νεοσσό που εκκολάφθηκε στον ζωολογικό κήπο Schwerin, στη Γερμανία.

penguin2.jpg

Ακόμη πιο αξιοσημείωτο σχετικά με αυτό το ζεύγος είναι ότι η Γουίντι μπορεί να είναι ένας από τους γηραιότερους γονείς πιγκουίνους στον κόσμο. Οι πιγκουίνοι, ανάμεσά τους και εκείνοι που ανήκουν στο είδος Humboldt, συνήθως ζουν μόνο περίπου 30 ετών σε αιχμαλωσία. Αλλά η Γουίντι όχι μόνο ξεπέρασε κάθε προγνωστικό αλλά έγινε και μητέρα!

Ο Νταν Τρεβέλιαν, φύλακας στο Newquay Zoo, είπε: «Η Γουίντι ενώθηκε με τον αρσενικό πιγκουίνο, Τζετ για μεγάλο χρονικό διάστημα και έκαναν μαζί περισσότερους από 20 νεοσσούς. Όταν έχασε τον σύντροφό της, δεν περιμέναμε να ζευγαρώσει με άλλο αρσενικό, αλλά ο Nάτσο άρχισε να φλερτάρει τη Γουίντι πέρυσι και οι δυο τους έχουν αφοσιωθεί ο ένας στον άλλο έκτοτε»

«Είχαν πολλά αυγά την περασμένη άνοιξη, αλλά κανένα από αυτά δεν ευδοκίμησε οπότε είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που το ζευγάρι απέκτησε έναν υγιή νεοσσό αυτή την περίοδο αναπαραγωγής».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή