Οι επιστήμονες ανακάλυψαν κάτι αρχαίο μέσα στο μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου - Δεν έπρεπε να υπάρχει

Το Son Doong θεωρείται το μεγαλύτερο σπήλαιο στον κόσμο
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν κάτι αρχαίο μέσα στο μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου - Δεν έπρεπε να υπάρχει
2'

Επιστήμονες ανακάλυψαν κάτι μυστηριώδες μέσα στο μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου που δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

Μιλάμε για το σπήλαιο Son Doong, το μεγαλύτερο σπήλαιο στον κόσμο. Αυτό το φυσικό θαύμα που βρίσκεται στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Phong Nha-Ke Bang του Βιετνάμ, είναι ένας κρυμμένος κόσμος από μόνος του.

Αν βρεθείτε θα γίνετε μάρτυρες κολοσσιαίων σταλαγμιτών, που ξεπερνούν σε ύψος τα 80 μέτρα, και θα μαγευτείτε από το μοναδικό καιρικό σύστημα του σπηλαίου.

Το Son Doong θεωρείται το μεγαλύτερο σπήλαιο στον κόσμο, με βάση τον όγκο και επίσης το μεγαλύτερο σπήλαιο στο Βιετνάμ, που βρέθηκε από τον Ho Khanh έναν άνθρωπο της ζούγκλας Phong Nha το 1990.

Το 2009, το Hang Son Doong ερευνήθηκε και μετρήθηκε επίσημα από την ομάδα εξερεύνησης σπηλαίων της Βρετανίας και του Βιετνάμ με επικεφαλής τον Howard Limbert. Η ομάδα αποστολής το ανακοίνωσε τότε ως το μεγαλύτερο φυσικό σπήλαιο στον κόσμο με όγκο 38,5 εκατομμύρια m3.

Οι μετρήσεις έγιναν στη συνέχεια αποδεκτές από πολλούς ανώτερους γεωλόγους παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου του Dr. Tony Waltham. Το 2013, ο Οργανισμός Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες το κατέγραψε ως το μεγαλύτερο φυσικό σπήλαιο στον κόσμο.

Ωστόσο, αυτό που κάνει το Son Doong ξεχωριστό, αναγνωρισμένο και γνωστό στον κόσμο είναι ο μοναδικός κρυμμένος υπόγειος κόσμος μέσα στο ίδιο το σπήλαιο.

Διαθέτει πολλούς πολύπλοκους και γιγάντιους σταλακτίτες (πάνω από 80 μέτρα ύψος), αρχέγονα τροπικά δάση που αναπτύσσονται μέσα στο σπήλαιο, το δικό του οικοσύστημα, τον καιρό ή ένα μυστηριώδες υπόγειο ποτάμι που κανένας εξερευνητής δεν έχει ανακαλύψει ακόμη μέχρι το τέλος του. Πολλοί επισκέπτες παραδέχτηκαν ότι το σπήλαιο Hang Son Doong είναι σαν ένας άλλος κόσμος, ενώ η Ginger Zee από την εκπομπή Good Morning America του ABC News αναφώνησε ότι τα τοπία στο Son Doong ήταν σαν αυτά της ταινίας Avatar.

Αυτό το καταπληκτικό σπήλαιο στεγάζει επίσης ένα εντυπωσιακό οικοσύστημα, μέσα στο μεγαλύτερο πέρασμα σπηλαίου στον κόσμο. Αυτό το τεράστιο και περίπλοκο σύστημα σπηλαίων δημιουργήθηκε από τον υπόγειο ποταμό και γέμισε με σχηματισμούς από το νερό που διηθήθηκε από ένα τροπικό δάσος από πάνω.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή