Τα κατοικίδιά μας ξέρουν πότε θα πεθάνουν - Η κίνηση που κάνουν πριν το τέλος τους

Η απώλεια του κατοικιδίου μας συγκρίνεται με την απώλεια ενός φίλου
Τα κατοικίδιά μας ξέρουν πότε θα πεθάνουν - Η κίνηση που κάνουν πριν το τέλος τους
2'

Ένας κορυφαίος επιστήμονας πιστεύει ότι τα κατοικίδια έχουν ενσυναίσθηση που μπορούν να καταλάβουν την ακριβή ώρα που πρόκειται να πεθάνουν.

Ο Δρ Rupert Sheldrake είναι επίσης πεπεισμένος ότι η γνώση τους οδηγεί να αποχαιρετήσουν τους ιδιοκτήτες τους πριν αφήσουν την τελευταία τους πνοή.

Έχει περάσει σχεδόν 25 χρόνια συλλέγοντας μια δεδομένα που δείχνουν ότι τα κατοικίδια προσφέρουν μια «τελευταία στιγμή» στους ανθρώπους για να προσπαθήσουν να τους παρηγορήσουν πριν από το θάνατό τους.

Ο όρος είναι γνωστός στα ισπανικά ως "mejoría de la Muerte" - η "βελτίωση του θανάτου".

Ο Δρ Sheldrake είπε: «Ο Γερμανός συνάδελφός μου Michael Nahm, η κορυφαία αρχή στον κόσμο για την 'τελική διαύγεια' στους ανθρώπους, με βοήθησε να αναγνωρίσω τη σημασία παρόμοιων εμπειριών στο τέλος της ζωής σε κατοικίδια. Η διαύγεια του τερματισμού είναι καλά τεκμηριωμένη σε οίκους φροντίδας και ξενώνες, αλλά σπάνια μελετάται: είναι μια έκρηξη ψυχικής και σωματικής ενέργειας, που συχνά συνοδεύεται από ασυνήθιστη διαύγεια, λίγο πριν το θάνατο. Και φαίνεται εξίσου συχνό στα ζώα».

Ανέφερε δε, δεκάδες ιστορίες για το πώς τα κατοικίδια θα κάνουν ξαφνικές χειρονομίες αγάπης στους ιδιοκτήτες τους προτού κρυφτούν σε γωνίες για να πεθάνουν μόνα τους για να τους γλιτώσουν από τον πόνο που θα δουν το θάνατό τους.

Ο Δρ Sheldrake είπε: «Η θλίψη της απώλειας ενός αγαπημένου κατοικίδιου μπορεί να είναι τόσο έντονη όσο η απώλεια οποιουδήποτε αγαπημένου φίλου – και η εμπειρία του να δεις τον θάνατο ενός ζώου μπορεί να είναι βαθιά οδυνηρή.‌ Στην άγρια ​​φύση, ένα ζώο που ενστικτωδώς γνωρίζει ότι πεθαίνει μπορεί να αποκολληθεί από την αγέλη και να πάρει τον εαυτό του, για να πάει κάπου που το πτώμα του δεν θα μεταδώσει ασθένεια».

Γιατροί και επιστήμονες τους παρατήρησαν ασθενείς με Αλτσχάιμερ να βιώνουν μια έκπληξη διαύγειας λίγο πριν από το θάνατο, όταν θυμούνται αγαπημένα πρόσωπα που έχουν ξεχάσει για μήνες ή χρόνια και τους αποχαιρετούν στο νεκροκρέβατό τους.

Μία από τις πρώτες καταγεγραμμένες περιπτώσεις ενός κατοικίδιου που αποχαιρέτησε τους ιδιοκτήτες του σημειώθηκε από τους συγγραφείς Vincent και Margaret Gaddis το 1970.

*Με πληροφορίες από την Daily Star

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή