Καύσωνας: Η υψηλότερη θερμοκρασία της Ευρώπης που καταγράφηκε σήμερα

Καύσωνας σε όλη την Ευρώπη
Καύσωνας: Η υψηλότερη θερμοκρασία της Ευρώπης που καταγράφηκε σήμερα
Copyright 2024 The Associated Press
1'

Σήμερα, Κυριακή 23 Ιουνίου, το Παλέρμο ψήνεται στους 42 βαθμούς. Αρκετά καταλύματα αναγκάζονται να διώξουν τους τουρίστες αφού μένουν για μέρες χωρίς νερό.

Η Ισπανία είναι η τελευταία χώρα του ευρωπαϊκού Νότου που επισκέπτεται ο καύσωνας. Η θερμοκρασία έχει αγγίξει στους 35 βαθμούς. Οι τουρίστες στην Κόρδοβα αναζητούν σκιά κατά μήκος των τειχών του ιστορικού τεμένους που σήμερα λειτουργεί ως καθεδρικός ναός.

Ο καύσωνας φέρνει και μαζικές διακοπές ρεύματος και προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Κροατία, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία και την Αλβανία. Ο λόγος ήταν η απότομη αύξηση της κατανάλωσης ρεύματος.

Από την άλλη στο βουνό Μάτερχορν της Ελβετίας σημειώνονται πλημμύρες από έντονες βροχοπτώσεις. Οι τοπικές αρχές κήρυξαν υψηλό συναγερμό καθώς πολλοί ποταμοί έχουν υπερχειλίζει.

Στη Σαουδική Αραβία ο καύσωνας έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους που έχουν καταγραφεί στο προσκύνημα των μουσουλμάνων στη Μέκκα.

Με 52 βαθμούς Κελσίου, υπάρχουν καταγγελίες για απάνθρωπες συνθήκες στους καταυλισμούς των πιστών που είχε ετοιμάσει η Σαουδική Αραβία.

Στους 47 ανέρχονται οι νεκροί στη νότια Κίνα από τις καταρρακτώδεις βροχές και τις πλημμύρες. Διασώστες αναζητούν δεκάδες αγνοούμενους.

Πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι από την Ινδιάνα μέχρι τη Μασαχουσέτη πλήττονται από σφοδρό καύσωνα που σύμφωνα με τις αρχές μπορεί να γίνει φονικός.

Όλες οι πολιτείες έχουν λάβει έκτακτα μέτρα για να αντιμετωπίσουν τις ασυνήθιστα για την εποχή υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν στην ανατολική ακτογραμμή τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή