Περισσότεροι από τους μισούς Αμερικάνους νιώθουν τους γονείς τους σαν τους καλύτερους φίλους τους

«Αυτές οι εμπειρίες σύνδεσης όχι μόνο φέρνουν ευτυχία, αλλά συμβάλλουν επίσης προς την αντιγήρανση»
Περισσότεροι από τους μισούς Αμερικάνους νιώθουν τους γονείς τους σαν τους καλύτερους φίλους τους
2'

Νέα δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε 2.000 Αμερικάνους άνω των 40 ετών με αφορμή την Εθνική Ημέρα της Χαράς στις 26 Ιουνίου και έδειξε πως πάνω από τους μισούς νιώθει ότι οι γονείς τους είναι οι καλύτεροι τους φίλοι.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα διεξήχθη από την Talker Research για λογαριασμό των Comfort Keepers και οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν σχετικά με τις εμπειρίες με τους γονείς «στα χρυσά τους χρόνια». Το 58% αποκάλυψε πως νιώθει πιο κοντά στους ηλικιωμένους γονείς του τώρα περισσότερο από ποτέ.

Το 88% είπε ότι η ενασχόληση τους με κοινές δραστηριότητες είχε συντριπτικά θετικό αντίκτυπο στη σχέση γονέα-παιδιού τους. Το 33% είπε ότι πήγαινε για ψώνια με τη μαμά ή τον μπαμπά, το 26% δοκίμαζε νέα εστιατόρια και το 16% ταξιδεύει σε μέρη που δεν έχουν ξαναπάει.

Οι μισοί από τους ερωτηθέντες είπαν ότι τέτοιες στιγμές δεσμού τους έκαναν πιο ευγνώμονες για τον χρόνο τους μαζί και το 50% είπε ότι βελτίωσε τη διάθεση του αγαπημένου τους προσώπου, ως πρόσθετο αποτέλεσμα.

Οι δραστηριότητες που έκαναν μαζί είχαν το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι ενέπνευσαν ορισμένους γονείς να παραμείνουν πιο δραστήριοι (35%) και τους έκαναν πιο ανοιχτούς να δοκιμάσουν νέα πράγματα (30%).

«Το να μοιράζεσαι δραστηριότητες με ηλικιωμένα αγαπημένα πρόσωπα δεν σημαίνει μόνο τη δημιουργία αναμνήσεων και στιγμών χαράς για τους μεγαλύτερους, αλλά και τη δημιουργία μόνιμων συνδέσεων που εμπλουτίζουν τις ζωές και των δύο γενεών», δήλωσε η Sherri Snelling, συγγραφέας και εκπρόσωπος της Comfort Keepers.

«Αυτές οι εμπειρίες σύνδεσης όχι μόνο φέρνουν ευτυχία, αλλά συμβάλλουν επίσης προς την αντιγήρανση, προάγοντας τελικά τη μακροζωία και την ευημερία για όλες τις ηλικίες».

Τέσσερις στους 10 είπαν ότι έμαθαν κάτι για τη νεότητα των γονιών τους που τους εξέπληξε – συμπεριλαμβανομένων προηγούμενων γάμων, στρατιωτικής θητείας ή διασυνδέσεων με διασημότητες.

Το είκοσι πέντε τοις εκατό έμαθαν ότι μοιάζουν περισσότερο με τους γονείς τους από ό,τι πίστευαν προηγουμένως - και πάνω από το μισό (58%) είπε ότι η ανακάλυψη αυτών των πραγμάτων για τους γονείς τους τους έκανε πολύ πιο συγγενείς.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή