Κρεμλίνο: Οι ΗΠΑ πίσω από την επίθεση στην Κριμαία - «Γιατί σκοτώνετε παιδιά από τη Ρωσία;»

Το Κρεμλίνο κατηγόρησε ευθέως τις ΗΠΑ για την ουκρανική επίθεση στην Κριμαία με αμερικανικούς πυραύλους ATACMS που σκότωσε τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, και τραυμάτισαν άλλα 151, και είπε ότι θα υπάρξουν συνέπειες

O Nτμίτρι Πεσκόφ
O Nτμίτρι Πεσκόφ
AP
2'

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ κατηγόρησε ανοικτά την Ουάσιγκτον για την επίθεση με πυραύλους ATACMS στην Κριμαία που οδήγησε στον θάνατο πολιτών όπως λέει. «Θα υπάρξουν συνέπειες» προειδοποίησε και άφησε να εννοηθεί οτι αναθεωρείται το πυρηνικό δόγμα. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου χαρακτήρισε την επίθεση «απολύτως βάρβαρη» και είπε ότι η Μόσχα θα αντιδράσει στην εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών σε αυτήν, μεταδίδει το Reuters. «Ξέρουμε καλά ποιος ήταν πίσω από την επίθεση και δεν ήταν η Ουκρανία» συμπλήρωσε.

Ο Πεσκόφ πρότεινε στους δημοσιογράφους να ρωτήσουν τις κυβερνήσεις της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών γιατί οι κυβερνήσεις τους συμμετείχαν στη δολοφονία παιδιών «Όλα είναι απολύτως ξεκάθαρα εδώ. Ως εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης, θα πρέπει να ρωτήσετε τους συναδέλφους μου στην Ευρώπη, και κυρίως στην Ουάσιγκτον, τους γραμματείς Τύπου, γιατί οι κυβερνήσεις τους σκοτώνουν παιδιά από τη Ρωσία. Απλώς κάντε τους αυτή την ερώτηση».

Ο ίδιος είπε ότι η Ρωσία έχει αρχίσει να αναθεωρεί το πυρηνικό της δόγμα προκειμένου να το ευθυγραμμίσει με την τρέχουσα πραγματικότητα. Επικαλέστηκε δε προηγούμενη δήλωση του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε νωρίτερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ευθύνονται για την επίθεση στην πόλη της Σεβαστούπολης. Πλάνα στη ρωσική κρατική τηλεόραση έδειξαν ανθρώπους να τρέχουν από μια παραλία και μερικούς ανθρώπους να μεταφέρονται σε ξαπλώστρες. Ερωτηθείς ποια θα ήταν η ρωσική απάντηση, ο Πεσκόφ υπενθύμισε τα λόγια του Πούτιν στις 6 Ιουνίου, όταν ο αρχηγός του Κρεμλίνου είπε ότι θα μπορούσε να αναπτύξει συμβατικούς πυραύλους σε απόσταση βολής από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους ευρωπαίους συμμάχους τους, εάν επέτρεπαν στην Ουκρανία να χτυπήσει βαθύτερα στη Ρωσία με δυτικούς μεγάλου βεληνεκούς όπλα.

«Φυσικά, η εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών στις μάχες, ως αποτέλεσμα των οποίων πεθαίνουν Ρώσοι πολίτες, δεν μπορεί παρά να έχει συνέπειες», είπε ο Πεσκόφ. "Ποιες ακριβώς - ο χρόνος θα δείξει»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή