Στο «κόκκινο» η ένταση Ρωσίας-ΗΠΑ: Κάλεσε την Αμερικανίδα πρεσβευτή για την επίθεση στην Κριμαία

Ρωσία: Το Κρεμλίνο κάλεσε την πρεσβευτή των ΗΠΑ σχετικά με την ουκρανική επίθεση στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας με αμερικανικούς πυραύλους
1'

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε σήμερα την Αμερικανίδα πρεσβευτή για να την ενημερώσει ότι η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο και την Ουάσινγκτον ως συνυπεύθυνες για την φονική πυραυλική επίθεση χθες στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας. «Τέτοιου είδους ενέργειες από την Ουάσινγκτον... δεν θα μείνουν αναπάντητες. Σίγουρα θα υπάρξουν αντίποινα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ κατηγόρησε ανοικτά την Ουάσιγκτον για την επίθεση με πυραύλους ATACMS στην Κριμαία που οδήγησε στον θάνατο πολιτών όπως λέει.

«Θα υπάρξουν συνέπειες» προειδοποίησε και άφησε να εννοηθεί οτι αναθεωρείται το πυρηνικό δόγμα. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου χαρακτήρισε την επίθεση «απολύτως βάρβαρη» και είπε ότι η Μόσχα θα αντιδράσει στην εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών σε αυτήν, μεταδίδει το Reuters. «Ξέρουμε καλά ποιος ήταν πίσω από την επίθεση και δεν ήταν η Ουκρανία» συμπλήρωσε.