Μίχαελ Σουμάχερ: «Βραχιολάκια» σε δύο άνδρες για απόπειρα εκβιασμού της οικογένειάς του

Τι αναφέρει ο γερμανικός Τύπος για την υπόθεση - Δεν είναι η πρώτη φορά που η οικογένεια του Μίχαελ Σουμάχερ πέφτει θύμα απατεώνων
AP
2'

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε δύο άνδρες για απόπειρα εκβιασμού της οικογένειας του βαριά τραυματισμένου Μίχαελ Σουμάχερ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κατηγορούμενοι είχαν επιχειρήσει να «βγάλουν εκατομμύρια» σε βάρος της οικογένειας Σουμάχερ, αναφέρει η εφημερίδα Bild. Πρόκειται για δύο άνδρες από το Βούπερταλ, μια πόλη στη δυτική Γερμανία.

Μάλιστα, εκπρόσωπος της εισαγγελίας επιβεβαίωσε ότι έγιναν συλλήψεις. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «διερευνούμε μια υπόθεση εκβιασμού εις βάρος ενός διάσημου προσώπου και έχουμε εκτελέσει εντάλματα σύλληψης γι’ αυτήν την υπόθεση. Δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες αυτή τη στιγμή».

Οι δυο άνδρες εμφανίστηκαν στο δικαστήριο το πρωί της Πέμπτης. Ακριβείς λεπτομέρειες για την υποτιθέμενη απόπειρα εκβιασμού δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί.

Ο θρύλος της Formula 1, Μίχαελ Σουμάχερ δεν έχει εμφανιστεί δημόσια μετά το ατύχημα στις γαλλικές Άλπεις πριν από περισσότερο από μια δεκαετία. Πέρασε μήνες στο νοσοκομείο προτού επιτραπεί στην οικογένειά του να τον πάρει σπίτι και να τον φροντίσει εκεί.

Η σύζυγός του στέκεται συνεχώς στο πλευρό του, ενώ η «δίψα» του κοινού για νεότερα επί της υγείας του εξακολουθεί να είναι αστείρευτη. Παράλληλα, οι θαυμαστές του 7 φορές παγκοσμίου πρωταθλητή επιθυμούν ν γνωρίσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους δράστες που κατηγορούνται για απόπειρα εκβιασμού σε βάρος της οικογένειάς του.

Υπενθυμίζεται πως ένας εκβιαστής φυλακίστηκε το 2017 αφού απείλησε να σκοτώσει τα παιδιά του Σουμάχερ εάν η οικογένεια αρνούνταν να πληρώσει λύτρα αξίας 900.000 ευρώ. Η σύλληψή του έγινε με ευκολία από την αστυνομία, επειδή είχε συμπεριλάβει τα δικά του τραπεζικά στοιχεία όταν ζητούσε τα μετρητά. Επίσης, νωρίτερα φέτος, η οικογένεια Σουμάχερ επιδικάστηκε με 170.239 £ ως αποζημίωση από ένα γερμανικό δικαστήριο, αφού μήνυσε επιτυχώς ένα περιοδικό για μια ψεύτικη «συνέντευξη» που δημοσιεύθηκε, ως η πρώτη του μετά το ατύχημά του.

Αποσπάσματα που δημιουργήθηκαν από την τεχνητή νοημοσύνη υποστήριζαν ότι ο Σουμάχερ μπορούσε να σταθεί μόνος μου και ακόμη και να περπατήσει αργά μερικά βήματα και ότι η οικογένειά του ήταν «πολύ λυπημένη». Το περιοδικό παραδέχθηκε ότι τα αποσπάσματα δεν ήταν αληθινά, εξαγριώνοντας την οικογένεια Σουμάχερ. Στη συνέχεια, ο εκδότης Funke Mediengruppe ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια και η αρχισυντάκτρια Ann Hoffman απολύθηκε. Παρά την ενέργεια αυτή, το εργατικό δικαστήριο του Μονάχου αποφάσισε υπέρ των Σουμάχερ και διέταξε τον όμιλο του περιοδικού να καταβάλει αποζημίωση.

*Με πληροφορίες από «irishmirror»

Σχετικές ειδήσεις