Ελληνοτουρκικά - Ομέρ Τσελίκ: «Τα προβλήματα με την Ελλάδα συνεχίζονται, αλλά υπάρχει συνεργασία»

Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αναφέρθηκε ο Ομέρ Τσελίκ επισημαίνοντας πως έχει επιτευχθεί μια σημαντική πρόοδος
Ελληνοτουρκικά - Ομέρ Τσελίκ: «Τα προβλήματα με την Ελλάδα συνεχίζονται, αλλά υπάρχει συνεργασία»
Αρχείου - AP
1'

Την ώρα που οι εξελίξεις στο Αιγαίο συνεχίζονται αναφορικά με τη δημιουργία θαλάσσιων πάρκων και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις φαίνεται να διανύουν μία ήρεμη περίοδο, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά, μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Οι εξελίξεις στο Αιγαίο, οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι πάντα στην ατζέντα μας, όπως γνωρίζετε. Βεβαίως, τα προβλήματα συνεχίζονται αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχει συνεργασία σε ένα νέο θέμα της ημερήσιας διάταξης και η διαδικασία διαλόγου μεταξύ μας συνεχίζεται στο σημείο αυτό» τόνισε.

Αμέσως μετά, ο Ομέρ Τσελίκ -σύμφωνα με την ΕΡΤ- πρόσθεσε πως «Στο πλαίσιο της τουρκο-ελληνικής συνεργασίας, έχει επιτευχθεί μια σημαντική πρόοδος με την κατάθεση από κοινού υποψηφιότητα στον ΟΑΣΕ. Ο πρέσβης Φεριντούν Σινιρλίογλου προτάθηκε ως υποψήφιος για γενικός γραμματέας του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και η Ελληνίδα διπλωμάτης Μάνια Τελαλιάν προτάθηκε ως υποψήφια για διευθύντρια του Γραφείου Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΑΣΕ. Αυτό είναι αποτέλεσμα του διαλόγου που αναπτύχθηκε πρόσφατα».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή