Ισραήλ: Νέο βίντεο από τους ομήρους της Χαμάς αιμόφυρτους πάνω σε μία καρότσα

Ισραήλ: Νέο βίντεο από την 7η Οκτωβρίου που κάνει τον γύρο του κόσμου δείχνει αιμόφυρτους ομήρους σε καρότσα
Διαδηλώσεις για την επιστροφή των ομήρων της Χαμάς
Διαδηλώσεις για την επιστροφή των ομήρων της Χαμάς
Associated Press
2'

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 7ης Οκτωβρίου, οι όμηροι Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, Ορ Λεβί και Ελίγια Κοέν ρίχτηκαν, αιμόφυρτοι και τρομοκρατημένοι, στην καρότσα ενός φορτηγού, με τους τρομοκράτες της Χαμάς όρθιους από πάνω τους να φωνάζουν «Αλλάχου ακμπάρ» (Ο Θεός είναι ο μεγάλος) με τα όπλα τους στραμμένα επάνω τους καθώς το φορτηγό διέσχιζε έναν δρόμο στη Λωρίδα της Γάζας. Ένας εξ’ αυτών έχει ακρωτηριαστεί.

Οι εικόνες αυτές - από ένα μέρος ενός βίντεο της Χαμάς που αποκαλύφθηκε από τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις - κοινοποιήθηκαν δημόσια για πρώτη φορά το απόγευμα της Δευτέρας από τις οικογένειες των τριών ομήρων που απεικονίζονται στο βίντεο. Οι οικογένειες, μαζί με το Φόρουμ Ομήρων και Αγνοουμένων, είπαν ότι δημοσίευσαν το βίντεο ως απόδειξη της εγκατάλειψης των ομήρων από την κυβέρνηση.

«Το βίντεο είναι ένα αιχμηρό κατηγορητήριο για την εγκατάλειψη που συνεχίζεται εδώ και 262 ημέρες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Φόρουμ. Και οι τρεις όμηροι συμμετείχαν στο μουσικό φεστιβάλ στο νότιο Ισραήλ, έναν από τους στόχους επίθεσης της Χαμάς. Πολλές οικογένειες ομήρων, μαζί με το Φόρουμ, έχουν ζητήσει επανειλημμένα μια συμφωνία ομήρων προκειμένου να φέρουν τους ζωντανούς αιχμαλώτους στο σπίτι και να θάψουν εκείνους που είτε σκοτώθηκαν ενώ ήταν αιχμάλωτοι είτε μεταφέρθηκαν νεκροί στη Γάζα.

«Το σκληρό βίντεο είναι ένα σοβαρό κατηγορητήριο για την παραμέληση που συνεχίζεται εδώ και 262 ημέρες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Φόρουμ Ομήρων. « Ο Χερς, ο Ορ και η Ελίγια απήχθησαν ζωντανοί και έτσι πρέπει να επιστρέψουν σήμερα. Κάθε μέρα που περνά θέτει σε κίνδυνο τους απαχθέντες και μπορεί να τορπιλίσει την ικανότητα να τους φέρουμε σπίτι».

Το πλάνα είναι η τρίτη ενότητα ενός βίντεο της Χαμάς που δείχνει τα τραγικά γεγονότα για τους τρεις ομήρους το πρωί της 7ης Οκτωβρίου. Μια ενότητα που δημοσιεύτηκε πριν από αρκετούς μήνες έδειξε τους τρομοκράτες να ρίχνουν χειροβομβίδες στο καταφύγιο, όπου περίπου 29 άτομα από το ρέιβ πάρτι της ερήμου Supernova προσπαθούσαν να θωρακιστούν. Οι τρεις όμηροι ήταν όλοι στο ίδιο καταφύγιο.

Απαντώντας στη δημοσιοποίηση των νέων πλάνων, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι «ραγίζει όλες τις καρδιές μας και τονίζει για άλλη μια φορά τη σκληρότητα του εχθρού που έχουμε δεσμευτεί να εξαλείψουμε. Δεν θα σταματήσουμε τον πόλεμο μέχρι να φέρουμε και τα 120 αγαπημένα μας πρόσωπα στο σπίτι».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή