HΠΑ: Προγιαγιά 105 ετών πήρε το μεταπτυχιακό της με μερικές δεκαετίες καθυστέρηση

Μία γυναίκα απέκτησε το μεταπτυχιακό της από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ με οκτώ δεκαετίες καθυστέρηση. «Περίμενα πολύ καιρό για αυτό» είπε η απόφοιτος, ετών 105, με τα δισέγγονά της να χειροκροτούν
Προγιαγιά πήρε μεταπτυχιακό με μερικές δεκαετίες καθυστέρηση
ΑΡ
2'

Στη φετινή τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, μία ήταν η φοιτήτρια που έκλεψε την παράσταση, μία 105χρονη γυναίκα που ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στην εκπαίδευση, 83 χρόνια αφότου ξεκίνησε για πρώτη φορά τα μαθήματά της.

Πριν από οκτώ δεκαετίες αποφάσισε να βάλει τις σπουδές της σε αναμονή γιατί παντρεύτηκε και απέκτησε παιδιά, αλλά η Βιρτζίνια Χίσλοπ κέρδισε τελικά την ευκαιρία να φορέσει τήβεννο και να πάρει την πολυπόθητη περγαμηνή, υπό το χειροκρότημα των συνομηλίκων της.

Ενώ παρακολούθησε το Πανεπιστήμιο το 1940, η Χίσλοπ χρειάστηκε να γράψει μια διατριβή για να αποκτήσει μεταπτυχιακό δίπλωμα - μια σημαντική πρόκληση ακόμη και σε καλές εποχές. Στα μέσα της σχολικής χρονιάς ωστόσο, οι ΗΠΑ μπήκαν στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο αρραβωνιαστικός της, Τζορτζ, κλήθηκε να υπηρετήσει στο στρατό, έτσι παντρεύτηκαν γρήγορα και εκείνη έμεινε σπίτι για να στηρίξει όσους έμειναν πίσω. Μετά το τέλος των μαχών, η Χίσλοπ ξεκίνησε μια μακρά καριέρα στην εκπαίδευση, επιστρατεύοντας το πιστοποιητικό διδασκαλίας που απέκτησε μέσω του πτυχίου της στην εκπαίδευση, υπηρετώντας σε διάφορες σχολικές επιτροπές.

Περιέγραψε την καριέρα της με λίγα λόγια ως προσπάθεια να βελτιώσει τις ευκαιρίες εκπαίδευσης για τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ανθρώπων. Οι δεκαετίες πέρασαν και η Χίσλοπ τελικά συνειδητοποίησε οτι σχεδόν τίποτα δεν την εμπόδιζε να επισκεφτεί μια πανεπιστημιούπολη και να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε.

Τελικά 83 χρόνια αργότερα, τον Ιούνιο έκανε ακριβώς αυτό, με τα εγγόνια και τα δισέγγονά της να κοιτάζουν το υπέροχο επίτευγμά της, παράδειγμα θέλησης και αποφασιστικότητας. «Για πολλούς ανθρώπους το πτυχίο είναι ένα σήμα επιτευγμάτων και ήταν υπέροχο να μπορούμε να γιορτάσουμε κάποιον που νοιαζόταν τόσο πολύ για τη μάθηση και αφιέρωσε τη ζωή του στη μάθηση άλλων ανθρώπων», δήλωσε ο Ντιν Ντάνιελ Σβαρτς του Στάνφορντ με την ευκαιρία της αποφοίτησης της 105χρονης γυναίκας.

Ο γαμπρός της την περιέγραψε ως μια γυναίκα κάτω από τα πόδια της οποίας «δεν φυτρώνουν βρύα» λόγω του ενεργού τρόπου ζωής της που είναι εθελόντρια, καταβροχθίζει βιβλία και ασχολείται εντατικά με την κηπουρική