Bασιλιάς Κάρολος: Ο λόγος που σχεδιάζει ταξίδι στην Αμερική

Ο Βασιλιάς Κάρολος βρίσκεται σε συζητήσεις για να επισκεφθεί την Αμερική εν μέσω της συνεχιζόμενης διαμάχης του με τον πρίγκιπα Χάρι. Ο μονάρχης βιάζεται να συσφίξει τις σχέσεις του με τα εγγόνια του, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της Daily Mirror 
O βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα
O βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα
AP
3'

Ο βασιλιάς Κάρολος είναι απογοητευμένος για την έλλειψη επαφής με τα εγγόνια του, τον πρίγκιπα Άρτσι και την πριγκίπισσα Λίλιμπετ και θα μπορούσε να πάρει τα πράγματα στα χέρια του στο άμεσο μέλλον, λένε πηγές κοντά στη βασιλική οικογένεια. Ο μονάρχης νοσταλγεί τα εγγόνια του τα οποία βλέπει εξαιρετικά σπάνια, γι'αυτό και δεν αποκλείεται να σχεδιάσει να τα επισκεφτεί στο μέλλον.

Ο Βασιλιάς -που έχει μία πολύ στενή και τρυφερή σχέση με τα παιδιά του πρίγκιπα Ουίλιαμ, τον πρίγκιπα Τζορτζ, την πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον πρίγκιπα Λούις - έχει γνωρίσει τη Λίλι μόνο μία φορά και έχει δει τον Άρτσι μερικές φορές. Γι΄αυτό και πιστεύεται ότι είναι απογοητευμένος από το γεγονός οτι τα βλέπει μόνο σε περιστασιακές βιντεοκλήσεις από την έπαυλη των γονιών τους στο Μοντεσίτο και θα ήθελε να έχει μεγαλύτερη οικειότητα μαζί τους.

Εν τω μεταξύ, η βασίλισσα Καμίλα πιστεύεται ότι ενθαρρύνει τις προσπάθειες να ενισχύσει τον δεσμό του με τα εγγόνια του, αφού ο Κάρολος έστειλε στη Λίλιμπετ ένα «εγκάρδιο δώρο και μία κάρτα» για τα τρίτα γενέθλιά της νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ο Χάρι πιστεύεται ότι είναι απρόθυμος να φέρει τα παιδιά του να επισκεφθούν την οικογένειά του στο Ηνωμένο Βασίλειο, εν μέσω της δικαστικής του διαμάχης ενάντια στο Υπουργείο Εσωτερικών για την απώλεια της προστασίας του από την αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου. Είπε στο δικαστήριο οτι τα παιδιά του δεν μπορούν να «νιώσουν σαν στο σπίτι τους» στο Ηνωμένο Βασίλειο εάν «δεν είναι δυνατό να είναι ασφαλή» στη χώρα.

Και τώρα ο βασιλικός εμπειρογνώμονας Τομ Κουίν λέει αποκλειστικά στην εφημερίδα Mirror ότι ο Κάρολος είχε συζητήσεις για μία πιθανή επίσκεψη στην Αμερική. «Ο Κάρολος είχε συζητήσεις σχετικά με μια επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ κάποια στιγμή στο μέλλον, και δεν υπάρχει αμφιβολία αν προχωρήσει ότι θα το έκανε εγκαίρως για να επισκεφτεί τον μικρότερο γιο του και τα εγγόνια του, αλλά υπάρχουν δυσκολίες σχεδιασμού που πρέπει να ξεπεραστούν πριν αυτό γίνει ακόμη και μία μακρινή πιθανότητα» είπε

Και συμπλήρωσε: «Ο βασιλιάς Κάρολος έχει επισκεφθεί ιδιωτικά πολλές άλλες χώρες –πραγματοποίησε μια επίσκεψη στην Τρανσυλβανία χωρίς δημοσιότητα για παράδειγμα για να ελέγξει τα ενοικιαζόμενα ακίνητά του– επομένως είναι σίγουρα πιθανό να κάνει μια διακριτική ιδιωτική επίσκεψη στον Χάρι και τα εγγόνια στην Καλιφόρνια. Θέλει υπερβολικά να τους δει και μισεί την ιδέα ότι ο Άρτσι και η Λίλι δεν θα τον θυμούνται ως τον ζεστό φιλικό παππού που θέλει να γίνει».

Εν τω μεταξύ, ο Κουίν είπε επίσης ότι ο Χάρι αναζητά επίσης ένα «απομονωμένο σπίτι» κοντά στο κτήμα του πατέρα του στο Χάιγκροουβ. Μετά από αρκετές αναφορές ότι ο Κάρολος θέλει να περνά περισσότερο χρόνο με τα εγγόνια του, υπάρχουν εικασίες ότι ο Δούκας του Σάσεξ αναζητά σπίτι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τώρα ο βασιλικός συγγραφέας και εμπειρογνώμονας Toμ Κουιν είπε ότι ο Χάρι θα μπορούσε να αποκτήσει μία νέα βάση στη Βρετανία.

Ο Κουίν είπε: «Ο Χάρι έχει ξοδέψει πολύ χρόνο προσπαθώντας να βρει τι είδους βάση στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να έχει. Δεν έχει εμπειρία να ζει σε οτιδήποτε άλλο εκτός από καλά προστατευμένα σπίτια που είναι επίσης πολύ μακριά από το κοινό, επομένως έχει τεράστιο πρόβλημα καθώς κάθε σπίτι που κοιτάζει, έχει μειονεκτήματα»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή